Trainerscursus voor alle coaches en jeugdtrainers

25 juli 2014 2121x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Trainerscursus voor alle coaches en jeugdtrainers

DFC biedt na de zomervakantie al zijn jeugdtrainers een cursus aan van jeugdvoetbalopleiding.nl, een landelijke organisatie die met gediplomeerde en ervaren trainers clubs helpt met het opzetten van een jeugdvoetbalopleiding.

De coaches en jeugdtrainers van DFC krijgen op de zondagen 7, 14 en 28 september een speciale cursus die hen leert hoe ze op techniek kunnen trainen volgens de beroemde Wiel Coerver methode, hoe ze een training opbouwen, met welke oefenstof ze jeugdspelers gevarieerde, boeiende en interessante trainingen kunnen geven en hoe ze jeugdspelers positief kunnen coachen.

De club wilde zijn kader al langer ondersteunen met een dergelijke cursus, maar de trainingen die de KNVB organiseert duren vaak te lang en vragen te veel tijd van de deelnemers. ,,Deze cursus duurt drie dagdelen en levert precies het maatwerk dat wij de ouders en coaches die onze jeugd trainen willen bieden,” zegt lid van de Technische Commissie Bert Huijbens. ,,Zo’n cursus werkt twee kanten op. De ouders krijgen handvatten aangereikt om betere training te geven en voor de jeugdspelers worden de trainingen een stuk leuker.” De komende tijd zullen we alle betrokken van meer informatie voorzien via de bekende kanalen.

Jeugdvoetbalopleiding.nl wil de jeugdopleiding van amateurverenigingen als DFC op een zo hoog mogelijk peil brengen én houden. De organisatie maakt gebruik van de kennis van diverse professionals uit de voetbal- en onderwijswereld.

Bij deze een woord van dank aan het adres van André Oerlemans voor het schrijven van dit artikel, dat ook werd opgenomen in de Dordtse media waaronder De Stem van Dordt: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=3005878

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com