F1 speelt toernooi bij vv Bolnes

26 mei 2014 2491x bekeken, 2 reacties »

Een ruime week geleden vroeg vv Bolnes of DFC nog een F team naar haar toernooi af wilde vaardigen. Onze toppers willen altijd wel, dus afgelopen zaterdag zijn we, op een veel te vroeg tijdstip, met zeven jongens naar Ridderkerk gereden.

We hoefden pas de derde wedstrijd te spelen, dus de eerste twee wedstrijden hebben we vooral de tegenstanders geanalyseerd. We waren het meest onder de indruk van Overmaas F1: stevige jongens, en een geweldige rechtsbuiten. Als het bij ons goed zou lopen zou dat het te kloppen team worden.

De eerste wedstrijd speelden we tegen gastheer Bolnes F1. Die hadden we nog niet kunnen zien spelen, en het blijkt een pittige tegenstander. Hoewel we de hele competitie nog geen corner verzilverd hebben komen we nu zowaar op voorsprong uit een corner. Bolnes komt goed terug: als er op een gegeven moment twee spelers doorbreken is gelegenheidskeeper Roan kansloos. Wedstrijden duren maar tien minuten, dus het is gelijk spannend: winnen we de wedstrijd nog, of beginnen we met een gelijk spel. Laat in de wedstrijd krijgt DFC nog een corner, en zowaar: 2-1! We hebben er blijkbaar een wapen bij, en we beginnen het toernooi lekker.

De tweede wedstrijd is tegen GSC/ODS F3. Hoewel zij een zeer goede keeper hebben in oud-DFC-ster Daylana zijn deze jongens niet tegen ons opgewassen. We krijgen veel te veel ruimte om te voetballen, en zetten GSC/ODS met 3-0 weg met onder andere een fraai afstandsschot van Alexandre en, alweer, een goal uit een corner.

De derde wedstrijd spelen we tegen Transvalia F1. Het voordeel van spelen zonder wissels is dat iedereen nog beter op elkaar ingespeeld raakt dan normaal. De defensie, met snelle mannen Noah, Alexandre en Zouhair geeft niets weg, en kan ver van eigen doel spelen. De aanval, met doeltjesdief Silvester in de spits en Ouassim en Sabino op de flanken speelt een klassieke hollandse driemansaanval: over de flank naar de achterlijn, en voorzetten. DFC krijgt heel veel kansen, maar keeper, lat, pech en paal voorkomen dat er gescoord wordt. Met een onverdiende 0-0 gaan we van het veld af. Overmaas heeft inmiddels drie keer met 5-0 gewonnen, en is de toernooioverwinning al aan het vieren. Dat is voorbarig, want ze zullen, zelfs met ons gelijke spel, de laatste wedstrijd tegen ons wel moeten winnen.

Hierna spelen we tegen VVOR F4, een team met eerstejaars F spelers die, door het fysiekere spel van de tweedejaars teams, er al niet veel zin meer in hebben. DFC wint gemakkelijk met 4-0, en keeper Roan baalt dat hij geen boek mee heeft genomen.

Onze coach Marcel heeft inmiddels een plan om Overmaas aan te pakken. Allereerst laat hij de jongens in de wedstrijd van Overmaas tegen Bolnes zien waar ze kwetsbaar zijn. De defensie is tamelijk zwak, de aanval is goed. De spits is snel, en de rechtsbuiten is zelfs buitengewoon goed. De tactiek van Overmaas is ook simpel: alle ballen op rechts, een plan B hebben ze niet. Marcel zet Zouhair als mandekker op deze jongen. Zouhair is een bijter die nooit opgeeft, dus dat zou hem uit moeten schakelen. Verder is het zaak in de aanval te blijven. Bolnes ziet ook nog kans de wedstrijd te winnen, dus de druk ligt nu bij Overmaas.

In de wedstrijd tegen Overmaas F1 blijk het strijdplan uitmuntend te werken. Onze mannen voetballen prima, en Zouhair houdt met af en toe hulp van Noah de rechtsbuiten zo effectief uit de wedstrijd dat hij op iedereen, inclusief zijn eigen coach loopt te schelden. Kwaaie voetballers presteren niet meer, en uiteindelijk winnen we afgetekend, met maar liefst 3-0, en is DFC toernooiwinnaar!

Napratend bij de frieten met AA blijkt iedereen, behalve Roan gescoord te hebben. Roan heeft dan weer vier keer zijn doel schoon gehouden, dat is ook wat waard. We zijn tevreden naar huis gegaan, en helemaal klaar voor de E, volgend jaar!

2 reacties

  1. arie heijstek 27 mei 2014 om 12:12 -

    Mooi verslag! Het fotoverslag is wat minder met alleen de beker.

  2. Lucas Rijnders 27 mei 2014 om 20:59 -

    Ik heb de actiefoto’s opgegeven: ik vind het te spannend langs de kant om rustig foto’s te maken 😉
    Er is wel een teamfoto na de wedstrijd gemaakt. Ik zal eens kijken of ik die op kan duiken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com