Veel spanning in zwaar bevochten duel Nieuw Lekkerland F2 – DFC F3

7 april 2014 1649x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Veel spanning in zwaar bevochten duel Nieuw Lekkerland F2 – DFC F3

In alle vroegte (reeds verzamelen bij DFC om half 8 in de ochtend) aanvaardde DFC F3 de reis voor de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerlans F2, In de wetenschap dat de thuiswedstrijd met veel strijd met 5-1 was gewonnen en het feit dat het kampioenschap bij winst voor het grijpen is, ligt er op voorhand aardig wat spanning op deze belangrijke wedstrijd.

Aangekomen bij het gloednieuwe complex van Nieuw Lekkerland zien we dat we deze wedstrijd op kunstgras zullen spelen, dus dat zal ook wel wennen zijn. Al met al zal het niet eenvoudig worden, zie je aan de gespannen koppies…..  Met Rui op doel voor de eerste helft en Mario als laatste man gaat de wedstrijd van start, waarbij het in het begin een redelijk gelijk opgaande strijd is. De eerste 100% kans is voor Sven, die de bal uit een kluts voor de voeten krijgt en probeert de bal in de rechterhoek te schuiven, echter helaas gaat de bal net naast de paal. Wat jammer Sven! Hierna wordt de tegenstander sterker en komt F3 onder druk te staan, wat uiteindelijk na een rush resulteert in de 1-0 voor Nieuw Lekkerland. Even later duiken ze weer op voor onze keeper, maar Rui weert zich kranig. De bal krijgt hij vol in het gezicht, dat is wel even pijnlijk en kost een traantje, maar hij weet wel mooi een 2-0 achterstand te voorkomen. De eerste helft nadert zijn einde en nog steeds geen doelpunt voor F3. De spanning is te snijden, tot het moment dat na een rush van onze linkerspits Kenneth de bal wordt voorgegeven, waardoor Quincy de bal hard in het net  kan jagen en de welverdiende 1-1 laat aantekenen. Hoera! Kort hierop klinkt het rustsignaal.

Na rust staat Justin op doel (met ome John als keeperscoach). De strijd barst gelijk weer los, echter het lijkt erop dat DFC de schroom van zich heeft afgeworpen. Keano, Arjen en Musab gaan steviger de duels in en keert langzaam het tij. Onze topscoorder Ebubekir laat zich gelijk gelden en zet ons met een knal op voorsprong: 1-2. Even later neemt Ebubekir een hoekschop op rechts en met een prachtige curve gaat de bal over alle spelers voor het doel inclusief keeper heen en beland in één keer in het doel. Wow dat was gaaf! Met deze 1-3 voorsprong komt het team in de overwinningsroes, waardoor onze verdediging en keeper Justin zich laten verrassen en Nieuw Lekkerland de spanning terug brengt tot 2-3. Gelijk zijn de jongens weer wakker en trekken ten aanval. Joey krijgt de bal aangespeelt en haalt van flinke afstand gelijk uit en verast volk en vaderland: 2-4. Nog geen minuut later is Kenneth haantje de voorste bij een uittrap, hij pikt snel de bal op en schiet gelijk de bal achter de keeper. Hoera 2-5! Vlak voor het einde stelt Ebubekir met een hattrick de overwinning veilig en bepaalt de eindstand in dit zwaar bevochten duel op 2-6.

Bij het penalty schieten maakt Justin zijn foutje uit de tweede helft goed door een paar ballen te stoppen of naast te kijken….. Top gekeept jongen! Helaas dachten een aantal van onze spelers dat het late trap was…..beetje jammer maar wel lachen hoor!

Met deze overwinning komt de titel voorjaarskampioen 2014 echt in zicht. Aanstaande woensdagavond om half 7 nog de inhaalwedstrijd tegen Groote Lindt F3 en dan zaterdag nog thuis tegen Sliedrecht F6 en dan wellicht feest…..

Paul van Engelen – Teamleider F3   Hans Dooren – Trainer/Coach F3

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com