Oneerlijkheid troef bij Groote Lindt F3 – DFC F3

13 april 2014 1947x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Oneerlijkheid troef bij Groote Lindt F3 – DFC F3

Afgelopen woensdagavond  9 april 2014 om 18.30 uur stond de inhaalwedstrijd tussen Groote Lindt F3 en DFC F3 op het programma. Bij het behalen van de winst of een gelijkspel zou ons team definitief afstand nemen van de concurrentie en de titel al binnenhalen, alhoewel op doelsaldo in principe het kampioenschap al binnen was. Dit was bij de tegenstander blijkbaar ook bekend, want tijdens de wedstrijd zou blijken dat alle middelen werden ingezet om het ons team de eerste nederlaag van het voorjaarsseizoen toe te brengen.

Met Arjen als keeper voor de eerste helft begon de wedstrijd voortvarend. Na de aftrap door Groote Lindt werd direct de aanval gezocht wat al snel resulteerde in een doelpunt voor onze topscoorder Ebubekir. Kort daarop was het weer raak: onze linkerspits Kenneth tekende de 0-2 aan. Tot nu toe leken wij de wedstrijd in handen re hebben, echter heel snel bleek al dat de scheidsrechter hier niet aan wenste mee te werken en behoorlijk in het voordeel van de thuisclub begon te fluiten. Even later werd een Groote Lindt speler met een correcte schouderduw aan de kant gezet. Deze liet zich echter overdreven vallen, waarop de scheidsrechter floot voor een vrije trap voor Groote Lindt. Ondanks het snel geplaatste muurtje werd de vrije trap onberispelijk ingeschoten en had Arjen helaas het nakijken. Aangezien Groote Lindt het voetballend niet redde, werd door hun invalkeeper ( een F2 speler….. ) constant de lange bal gespeeld. Hoewel onze verdediging onder leiding van onze rots in de branding Mario bijna alles onderschepte, wist de tegenstander toch 1 keer door te glippen en te scoren, waarmee de tussenstand op 2-2 werd bepaald.

Aan het begin van de tweede helft stonden onze spelers klaar voor de aftrap. Ondanks protest werd echter door de scheidsrechter de aftrap wederom aan Groote Lindt gegeven. Vanaf dat moment had iedereen van DFC door dat deze tweede helft niet eerlijk zou verlopen. En dat bleek ook. De tegenstander bleef volharden in de lange bal en bij ieder licht fysiek contact liet men zich vallen en werd er regelmatig onterecht een vrije trap toegekend. DFC vocht echter als leeuwen om elke centimeter. Ook Sven die de tweede helft keepte stond zijn mannetje en wist 2 doelrijpe kansen te voorkomen, waarbij bij de laatste kans door de spits  van Groote Lindt werd doorgegaan op onze keeper, maar de scheidsrechter vond het niets. De tijd begon te dringen en DFC snakte naar het eindsignaal, echter waarschijnlijk liep de horloge van de scheids wat langzamer, want deze gaf aan dat er nog 4 minuten te spelen was…..? Ook deze onterecht bijgetelde tijd was al verstreken en nog werd er niet afgefloten. In deze zogenaamde “blessuretijd” had Ebubekir nog een grote kans voor het doel van Groote Lindt, helaas wist hij de bal niet vol te raken. Uiteindelijk viel dan toch het eindsignaal en werd het gelijkspel over de streep getrokken.

Eén wijze les hebben wij uit deze wedstrijd getrokken: eerlijkheid duurt het langst! Onze jongens hebben als een team gestreden en zijn voor elkaar door het vuur gegaan. Petje af! Op naar de kampioenswedstrijd thuis tegen Sliedrecht F6.

Paul van Engelen – Teamleider F3   Hans Dooren – Trainer/Coach F3

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com