Geen punten voor gedisciplineerd DFC D1

6 april 2014 1295x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Geen punten voor gedisciplineerd DFC D1

Verslag van Groot-Ammers D1 – DFC D1 op zaterdag 5 april 2014.

Het wordt een lange dag vandaag voor de spelers van D1. Om half 8 komt de ploeg al bijeen voor de uitwedstrijd tegen koploper Groot-Ammers. Helaas zijn Janco, Furkan en Onur er niet bij, maar gelukkig heeft Nahir zijn spelerspas. Bij het warmlopen blijkt vervolgens Wassim behoorlijk last van zijn enkel te hebben, maar hij kan gelukkig wel aan de wedstrijd beginnen. De tegenstander heeft daarentegen 2 spelers die zo met de eerstejaars B’s mee kunnen. De spits is ongeveer 1 meter 80 en blijkt ook nog eens aardig te kunnen voetballen. Daar gaan Fabian en Danny het erg lastig mee hebben.

Het balbezit is voor Groot Ammers, maar DFC D1 komt eigenlijk niet in de problemen. Aanvallend kunnen we echter ook geen vuist maken: de verdedigers van Groot Ammers zijn ook behoorlijk snel en weten onze diepteballen goed te onderscheppen. Wat opvalt is dat Nahir het als linksback zeer verdienstelijk doet en dat het hele team erg hard werkt.

Halverwege de eerste helft krijgt Tim een waarschuwing: een mooie hoge bal gaat over hem heen en eindigt op de paal en even later zien we dat oud-DFC-er Levi Gerlach het goed in zich opneemt: een te korte uittrap van Tim kan hij makkelijk controleren en omdat Mike en Enes voorin wachten tot iemand anders er op af gaat, heeft hij voldoende tijd om de bal nogmaals over Tim heen te schieten en ditmaal eindigt de bal wel in ons doel. Het is een doelpunt uit de categorie ‘doelpunt van de week’ en ‘persoonlijke fouten doen ons de das om’.

Direct na rust slaat het noodlot toe: Fabian laat zich verrassen aan de rechterkant. Danny moet uitstappen en de voorzet gaat recht voor ons doel. Nahir probeert de opkomende mid van Groot-Ammers op te vangen, maar die schiet hopeloos mis, waarna de bal bij hun rechtsvoor terechtkomt. Vrij voor ons doel is het raak: 2-0. Groot-Ammers toont zich erg effectief.

De 3-0 komt voort uit een hoekschop: de scheidsrechter geeft het voordeel aan de lange spits, die in het duel verhindert dat Danny kan springen. Als DFC-ers vinden we het leunen, maar als Groot-Ammers-fan zeg je dan: ‘hij kan er ook niks aan doen dat hij al zo groot is’. De simpele feiten: Groot-Ammers: 2,5 kansen, 3 doelpunten; DFC, 1 kans(je), geen doelpunt.

Even later lijkt de 4-0 er ook nog aan te komen: Stijn is uit balans en haalt de bal met zijn bovenarm/schouder van de doellijn, maar voor de 2e keer dit seizoen schiet de tegenstander de gegeven strafschop op de paal. Het is het sein voor DFC om zich uit de malaise te knokken. Eerst schiet Wassim de bal van ver over de doelman op de lat en even later wordt Zakaria neergelegd in het strafschopgebied. Het is Yassine die de penalty benut. Met een 3-1 verlies kan DFC D1 met opgeheven hoofd naar Dordrecht terug.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com