F3 mist scherpte in duel tegen Groote Lindt F3

1 april 2014 2616x bekeken, 1 reactie »

Voor het team F3 begon de dag erg goed afgelopen zaterdagmorgen 29 maart om 8 uur, toen zij moesten aantreden voor het thuisduel tegen Groote Lindt F3 uit Zwijndrecht. Alle teamleden werden namelijk helemaal in het nieuw gestoken door de een sponsor: een prachtig nieuw tenue bestaande uit shirt, broek en kousen met een compleet trainingspak erbij. Uiteraard betekende dit dat hierop een volledige fotosessie volgde om dit heugelijke feit voor het nageslacht vast te leggen.

Waarschijnlijk nog behoorlijk onder de indruk van dit gebeuren op de vroege morgen begon F3 niet echt scherp aan deze wedstrijd. In het begin golfde het spel wel heen en weer, maar kon F3 niet de normale druk op de tegenstander leggen, die we van hen gewend zijn. Doordat Groote Lindt wat meer fysiek het duel in ging, resulteerde dit al snel in de 0-1. Kort daarop was er weer gevaar voor het doel van DFC, toen de tegenstander met 3 spelers op onze keeper Quincy afging. Quincy deed zijn “Kenneth Vermeer “-tenue echter eer aan door 3 inzetten af te slaan en hiermee een 0-2 achterstand wist te voorkomen. Wakker geschrokken ging F3 ten strijde en gelukkig kon de vaste grote supportersgroep al snel 2 keer juichen voor onze topscoorder Ebubekir, die de 1-1 en 2-1 aantekende. Ondanks deze voorsprong bleef het billen knijpen aan de zijlijn, tot het moment dat een afvallende bal voor het doel van Groote Lindt voor de voeten van Arjen belande. Arjen aarzelde geen moment en nam de bal gelijk op de wreef, zodat de bal met een doffe knal in de rechterbovenhoek van het doel belandde en het net deed bollen!  Wat een top goal! Kort hierop floot de scheidsrechter voor de rust met een geruststellende tussenstand van 3-1.

In de rust werden onder het genot van een beker siroop een aantal tactische wissels doorgevoerd om ervoor te zorgen dat het team de voorsprong kon blijven verdedigen. Musab nam het keeperstenue van Quincy over en Rui, die normaal in de aanval opereert, werd in de verdediging geposteerd naast “de rots in de branding” Mario. Dit alles werkte niet de scherpte in de hand, maar zorgde er wel voor dat de tegenstander met het fysieke spel niet zo makkelijk meer ons doel wist te bereiken. Zij raakte behoorlijk gefrustreerd doordat Rui elke aanval wist te onderscheppen. Ook wist Justin op zijn beurt het spel te beïnvloeden door de tegenstander met voetbaltrucjes voor de gek te houden en Keano, Sven en Joey door voor elke bal te blijven vechten. Ook onze aanvallers lieten zich niet onbetuigd. Via de snelheid van onze linkervleugelspits Kenneth werd na een mooie rush de 4-1 gemaakt. Ook de paal van het doel van Groote Limdt werd nog een aantal keer op de proef gesteld, totdat Quincy uiteindelijk zijn welverdiende doelpunt wist te verzilveren en hiermee de eindstand bepaalde op 5-1.

Ondanks het feit dat het team om de een of andere reden niet in normale doen was, hebben ze toch laten zien ook onder druk te kunnen presteren en hiermee de koppositie vast weten te houden. Het kampioenschap ligt nu voor het grijpen. Aanstaande zaterdag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland op het programma. Bij winst kan het dan bijna niet meer mis gaan…..

Nog even een pluim voor onze keeper uit de tweede helft Musab: hij wist namelijk bij het penalty schieten bijna alle inzetten te stoppen. Goed gedaan jongen! En een dikke duim omhoog voor Rita, de moeder van Quincy, voor de heerlijke DFC taart na de wedstrijd. Mmmmmmmmmmmmmmm….!

Paul van Engelen – Teamleider F3   Hans Dooren – Trainer/Coach F3

1 reactie

  1. dooren 3 april 2014 om 22:42 -

    wij zijn super trots op onze f3 team

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com