DFC F3 voorjaarskampioen 2014

13 april 2014 3433x bekeken, 4 reacties »

Afgelopen zaterdag 12 april 2014 kon het team van DFC F3 het veld betreden als voorjaarskampioen 2014 om de kampioenswedstrijd tegen Sliedrecht F6 te spelen. De zijlijnen waren al versierd met oranje ballonnen en de supportersgroep was naast alle ouders uitgebreid met opa’s en oma’s om dit feest te vieren. Uiteraard stond deze wedstrijd in het teken van het kampioenschap, echter in de voorbereiding van deze wedstrijd had de leiding besloten te trachten om te zorgen dat alle spelers tijdens de afgelopen competitie minstens een keer gescoord zouden hebben. De tactiek werd dus zodanig aangepast om ervoor te zorgen dat zowel Sven als Justin deze laatste wedstrijd zouden scoren.

In een heerlijk voorjaarszonnetje begon ons team ontspannend aan deze match. Kenneth, die deze wedstrijd als eerste keepte, kon van afstand alleen maar toekijken hoe het spel zich afspeelde op de helft van de tegenstander, die weinig in te brengen had. Al snel vielen er 5 doelpunten achter elkaar, echter niet gescoord door Sven of Justin. Arjen, Musab en Ebubekir wisten 1 keer de keeper van Sliedrecht te verrassen en Quincy liet zelfs 2 doelpunten aantekenen, waarvan zelfs 1 door de benen van de keeper! Kort voor rust was het dan toch eindelijk raak voor Sven. In een kluts voor de goal van de tegenstander wist hij uiteindelijk de bal zo te raken dat deze vlak langs de paal het doel in vloog. Hoera voor Sven! Met de helft van ons doel bereikt en met een 6-0 voorsprong zocht het team voldaan de kleedkamer op.

De tweede helft stond voor iedereen in het veld en aan de kant in het teken van dat eerste doelpunt voor Justin. Zelfs Ebubekir had zijn spitspositie voor hem opgeofferd en de plaats van keeper ingenomen. Aangezien Kenneth nog volledig uitgerust was en nog vol energie zat, kon hij na een lange rush de 7-0 maken. Kort daarop liet Sliedrecht zich niet onbetuigd: vanuit een vrije trap wisten ze Ebubekir toch te verrassen en hadden daarmee hun welverdiende doelpunt. Hierna was het alleen maar Justin wat de klok sloeg. Iedereen schreeuwde hem naar voren en moedigde hem aan om dat ene doelpuntje te maken. Bijna was het raak voor hem. Via een pass van Mario wist Kenneth Justin te bereiken die oog in oog kwam met de keeper van Sliedrecht, maar helaas prikte hij de bal net naast. Gelukkig is het even later wel raak! Sliedrecht probeert de bal op links voor het doel weg te werken. Justin ontfutseld de bal, draait weg en kapt 2 spelers uit en schiet onberispelijk in de lange hoek. Hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Iedereen is uitzinnig van vreugde. Eindelijk dat doelpunt voor Justin, die hiermee ook de eindstand bepaald op 8-1.

Hierna is het feest met vele cadeaus: een trofee met oorkonde, een snoepmedaille, chips, een chocolade paashaas en ook nog een prachtige voetbal van de ouders van Arjen. En uiteraard een prachtige kampioenstaart van Rita, de moeder van Quincy. Ook aan de teamleider Paul, trainer/coach Hans, trainer Ab en keeperscoach Ome John is nog gedacht. Nogmaals bedankt iedereen! Wat een feest!

Beste jongens, wat zijn we trots op jullie, zowel individueel als team hebben jullie ware klasse laten zien deze voorjaarcompetitie, welke is beloond met de kampioenstitel voor het hele team en doelpunten voor eenieder:

 1. Ebubekir 21 doelpunten
 2. Kenneth 14 doelpunten
 3. Quincy 8 doelpunten
 4. Rui 7 doelpunten
 5. Musab 6 doelpunten
 6. Mario 2 doelpunten
 7. Arjen 2 doelpunten
 8. Joey 2 doelpunten
 9. Keano 1 doelpunt
 10. Sven 1 doelpunt
 11. Justin 1 doelpunt

Nogmaals proficiat!!!

Paul van Engelen – Teamleider F3   Hans Dooren – Trainer/Coach F3

4 reacties

 1. Kei 13 april 2014 om 22:29 -

  Het was genieten! Mooi samenspel van de kanjers

 2. Yvon 14 april 2014 om 11:21 -

  Het was een geweldig feest , kinderen hadden ook nog een roos gehad en trainers leiders bloemen van de ouders van Rui

 3. John 14 april 2014 om 17:02 -

  Nog bedankt ik ben er hartstikke blij mee

  John

 4. pieter 14 april 2014 om 17:22 -

  Knap jongens ,gefeliciteerd!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com