DFC D1 strijdend ten onder

10 april 2014 1342x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 strijdend ten onder

Verslag van DFC D1 – Heerjansdam D1 op donderdag 10 april 2014.

De tweede pittige wedstrijd in een week tijd dient zich aan: runner-up Heerjansdam komt op bezoek op sportpark Reeweg-Oost. Helaas is Janco nog afwezig, maar verder zijn alle spelers present. We nemen ons voor om het speelveld klein te houden en te wachten tot Heerjansdam een gaatje in haar defensie verschaft. Had Groot-Ammers vorige week 2 grote sterke spelers, Heerjansdam heeft er een stuk of 4 en ook de overige spelers zijn niet echt klein, maar na een wat onwennig begin gaan de DFC-ers zich steeds beter verzetten. Zakaria gaat voorop in de strijd als rechtshalf en zorgt er daarmee voor dat Heerjansdam niet echt tot combinaties kan komen. Het is een ongewoon spannende wedstrijd. Heerjansdam drukt de DFC-ers naar achteren, maar als deze even de ruimte hebben dan weten ze toch ook de aanval te zoeken.

De eerste echte kans is zelfs voor DFC, maar het ontbreekt aan de finesse om de kans ook om te zetten in een doelpunt. Helaas is het dan Heerjansdam die met een perfect uitgevoerde counter de 1-0 aantekent. Een afgeslagen aanval over rechts wordt via de linkerkant van DFC snel voorwaarts gebracht: er volgt een diepe bal op hun rechtsbuiten en het is Stijn die erachteraan moet. Bij elke 2 meter die hij rent, ziet hij zijn tegenstander een halve meter afstand nemen. Het is een ongelijke strijd. Ook Danny kan deze jongen niet bijhouden en hij schuift de bal ook nog eens keurig langs Tim. DFC heeft Heerjansdam 20 minuten aan banden, maar nu weten we waarom Heerjansdam zo hoog geklasseerd staat..

Toch richten de DFC-ers zich op en met inzet en leuke combinaties weten we een afstandschot te produceren. De keeper van Heerjansdam lijkt de bal uit de lucht te pakken, maar verslikt zich en grabbelt vervolgens de bal achter de doellijn weer op: het is 1-1 en op basis van deze eerste helft mooie ruststand.

 

De tweede helft gaan beide ploegen door waar ze de eerste helft geëindigd zijn: Heerjansdam heeft het meeste balbezit, maar DFC laat geen ruimte om op doel te schieten.

De toeschouwers zien echter wel dat het heel veel kracht kost. Na ongeveer een kwartier toont Heerjansdam een nieuw wapen: een mooie loopactie en een strak genomen corner wordt bij de tweede paal binnengekopt. Het is 1-2. Toch geven de DFC-ers nog steeds niet op, maar Wassim en Enes komen er ondanks hun snelheid niet doorheen. Met nog 10 minuten te gaan krijgt Heerjansdam een vrije trap en deze wordt door Tim helemaal verkeerd beoordeeld en vliegt pardoes ons doel in. De opluchting bij Heerjansdam is groot en de teleurstelling is bij de DFC-ers zichtbaar. Er volgt nog een 1-4, maar de eindstand mag je gerust geflatteerd noemen.

 

Op basis van inzet en strijdlust hadden we de spelers van DFC D1 vandaag graag een puntje gegund. Zonder uitzondering hebben ze allemaal geknokt voor een resultaat, maar het werd Heerjansdam dat met een zwaarbevochten overwinning naar huis ging. Vanuit het meegekomen publiek van Heerjansdam werd een onverwacht compliment uitgedeeld, want daar werd DFC toch gewaardeerd als een van de beste tegenstanders van dit seizoen en daar kunnen de jongens gewoon trots op zijn.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com