DFC 1, terugblik op rumoerig seizoen

21 april 2014 1923x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1, terugblik op rumoerig seizoen

Maandag 21 april 2014 was daar dan toch de officiele bevestiging dat DFC de concurrentie niet meer kon achterhalen en gedegradeerd is.

Na de degradatie uit de tweede klasse verleden jaar , was het DFC er alles aan gelegen een goed seizoen te draaien. Dit moest gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer Arthur Dorre en zijn assistent Martin Nouwen. Enkele spelers hadden de selectie verlaten maar die plekken werden ingevuld door nieuwe spelers van buitenaf , waar veel van werd verwacht. Toen wist men nog niet dat het zo dramatisch seizoen werd.

De selectie werd van te voren ingeschat als hoopvol en een plek in de middenmoot of hoger moest zeker kunnen. De start van de competitie was echter ronduit slecht en de resultaten bleven dan ook lang uit. Pas in wedstrijd nr 6 was daar de eerste overwinning , gevolgd door een gelijkspel. De daarop volgende wedstrijd tegen De Alblas draaide uit op een gestaakt duel , terwijl DFC op dat moment op voorsprong stond.  De nederlagen stapelde zich daarna weer op en dat was het moment voor trainer Arthur Dorre om er mee te stoppen.

Rond de jaarwisseling nam assistent Martin Nouwen het roer over en het schok effect was even zichtbaar , maar ook dat duurde niet lang. Af en toe werd er nog een punt gepakt maar het gewenste effect bleef uit. Martin Nouwen mocht van de KNVB niet het karwei klaren omdat hij niet over de vereiste papieren beschikt. Trainer nr 3 van dit seizoen werd gevonden in de persoon van Ab van Wijk.

De sterk wisselende samenstelling van spelers die dit seizoen werden gebruikt is waarschijnlijk het best uit te drukken in het feit dat DFC dit seizoen maar liefst 4 keepers moest gebruiken. De terugkeer van keeper nr 4 Danny Peeters  was een goede stap, maar ook hij kon het tij niet keren. Onvrede met de spelers van DFC 2 en de technische staf bracht de personele bezetting alleen maar verder in de problemen. Aan het einde van het seizoen was DFC door schorsingen en blessures aangewezen op de jeugd. Talentvolle spelers uit A1 maakten hun opwachting in het eerste en zij deden het niet eens verkeerd.

DFC kwam steeds verder in de problemen en de concurrentie liep verder uit en ook de onderlinge wedstrijden tegen de concurrenten werden niet gewonnen , en dat was zeker nodig. De vraag was toen al niet meer OF we degraderen maar WANNEER. En dat is dus vandaag.

De toekomst in de vierde klasse is nog onzeker. Een nieuwe trainer is op dit moment nog niet aangesteld en de selectie zal flink leeglopen. Met veel angst zal dan ook worden uitgekeken naar de overschrijvings periode. Maar dat is nog een probleem voor later , nu is het moment van bezinning en uithuilen.

Positieve reacties zijn altijd welkom , bij negatieve of onzin reacties zal de redactie de mogelijkheid tot reageren uitschakelen.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com