D3 doet toeschouwers genieten

5 april 2014 1198x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D3 doet toeschouwers genieten

5 april 2014, DFC D3- Dubbeldam D5

De ontmoeting met Dubbeldam, een bekende tegenstander van de najaarscompetitie, staat in het teken van voorzetten van het goede samenspel, dat de jongens samen hebben gevonden. De sfeer zit er al voor de wedstrijd prima in, en de jongens peppen elkaar op voor de wedstrijd. Leuk is dat bij de tegenpartij een oude bekende, Merte, invalt.

D3 begint voorzichtig aan de wedstrijd, waarschijnlijk toch nog niet 100% wakker. Wel is duidelijk dat D3 de bovenliggende partij is met betere combinaties en goed positiespel. Dubbeldam staat weliswaar onderaan, maar heeft een zeer hechte defensie met de op 1 na minste tegendoelpunten in de competitie. Er gaan een aantal minuten voorbij met aanvallen van D3. Dan komt er uit een afgeslagen aanval een corner. Jayleeson plaatst zich achter de bal, en slingert de bal voor het doel. Michael, mee naar voren gekomen, komt inlopen en met een soort Ibrahimovic achtige hoge trap schiet hij de bal uit de lucht hard bovenin de goal. Schitterend!

De goal geeft het laatste zetje aan D3 om prima spel op de grasmat te leggen. Dubbeldam doet haar best, maar DFC weet met prachtige, naar voren gerichte tikki takki-achtige combinaties volledige controle over de wedstrijd te krijgen. Aan DFC kant geniet het publiek, en regelmatig klinkt langs de kant applaus voor mooie acties. Er wordt daarnaast door de spelers ook nog eens hard gewerkt en geconcentreerd gevoetbald. Dubbeldam wordt bij het uitverdedigen goed vastgezet, en verliest hiermee dan ook regelmatig de bal. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat de volgende serieuze kans ontstaat, die vakkundig door Enis afgerond wordt, 2-0. Met die stand gaan de teams de kleedkamers in.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde, met een prima spelend DFC. Aanvallen volgen elkaar op, al zijn de kansen niet heel erg groot. Als Jayleeson over rechts doorbreekt en de bal teruglegt op Luca, bedenkt die zich geen moment. Mooi raakt hij de bal die hard en hoog in het doel verdwijnt: 3-0. De training van afgelopen donderdag op afstandschoten levert direct een concreet resultaat Kevin!

En weer wordt er goed druk gezet op de tegenstander. Als Nick aan de rechterzijde de bal tussen twee spelers verovert ziet hij Enis vrij voor de goal staan. De voorzet is op maat en Enis controleert de bal perfect, 4-0.

Als Dubbeldam uit een spaarzame aanval een goede tegengoal maakt, is D3 even de rust kwijt. Dit levert een rommelige fase op van een kleine 10 minuten, maar D3 herstelt zich prima. De laatste fase van de wedstrijd wordt er weer goed samengespeeld. Als Julian kort voor tijd de bal in het strafschopgebied krijgt en alleen op de keeper afkan blijft hij mooi rustig en schuift de bal in de verre hoek, 5-1.

Nog twee wedstrijden te gaan. Door de winst van MVV op de koploper is de tweede plek voorlopig uit het zicht, maar met het vertoonde spel van vandaag is er veel gewonnen. Goed gedaan jongens!

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com