D3 boekt nipte overwinning op Pelikaan D3

12 april 2014 1393x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D3 boekt nipte overwinning op Pelikaan D3

12 april 2014, Pelikaan D3 – DFC D3

Onder mooie weersomstandigheden wordt er in Zwijndrecht afgetrapt voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Nick en Colin zijn er niet bij, en dus zijn de jongens met 12 spelers. De thuiswedstrijd werd een kleine nederlaag voor DFC, dus de jongens zijn gewaarschuwd.

Het begin levert een strijd op het middengedeelte van het veld op, het is duidelijk dat DFC de beter combinerende ploeg is, maar helemaal soepel loopt het niet. Uitgespeelde kansen komen er ook niet, al zijn er wat mogelijkheden van afstand. Door iets te trage handelingssnelheid worden dit geen grote kansen, DFC zoekt naar een goed moment om het spel op te doen bloeien.

Na 10 minuten komt dat moment: De corner door Jayleeson komt recht voor de goal, Maxxi heeft een goede timing en kopt de bal geweldig tegen het net, 0-1 voor DFC! Op grond van het spelbeeld verdiend.

Nu komt er voor DFC iets meer ruimte, maar deze wordt voor rust niet meer benut in de vorm van een goal.

De tweede helft is een mooie mogelijkheid om definitief afstand te nemen. En het moment van DFC komt vroeg in de tweede helft: Siyar, ietwat ongelukkig in zijn keuzes vandaag, zet nu prima druk, en wanneer de linksback van Pelikaan de bal niet goed kan verwerken, kan Siyar alleen op de keeper af. Hij doet dit helemaal goed, 0-2 voor DFC! Maar de tegenstander heeft zich voorgenomen om ook bij deze stand zich niet gewonnen te geven, en doet er een schepje bovenop. De mouwen worden opgestroopt, en DFC wordt onder druk gezet. Er lijkt nog weinig aan de hand, maar toch weet Pelikaan met een afstandschot te scoren, 1-2.

Dit belooft nog een spannende laatste 20 minuten te worden. Het positiespel van DFC wordt rommeliger, en de aanvallen worden steeds toevalliger. Toch is het weer Siyar die in een aanval de druk iets weg weet te nemen, na een mooie omhaal van Enis krijgt hij een schietkans, die bovenin het net eindigt: 1-3 DFC.

In plaats van rustiger gaat DFC echter steeds gehaaster spelen en de as van het veld wordt steeds slechter bezet waardoor het spel makkelijk door Pelikaan verdeeld kan worden. Hier komen dan ook goede kansen uit, en 10 minuten voor het einde ook een goal, 2-3. Voorin heeft Pelikaan een snelle speler, die keer op keer gevonden wordt.

Nu wordt het billenknijpen, de spanning is rond het veld voelbaar. De tegenstander krijgt kansen, maar als deze niet verzilverd worden vloeien de krachten daar weg. Met hangen en wurgen wordt door D3 de overwinning uit het vuur gesleept, 2-3 eindstand.

Het was geen gemakkelijke wedstrijd, en waar in de thuiswedstrijd DFC te weinig kreeg, wordt het nu gecompenseerd. Keihard gewerkt, goed gedaan jongens!

 

 

 

in zijn eentje

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com