Hernieuwde gedragscode actief binnen DFC

4 maart 2014 2171x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Hernieuwde gedragscode actief binnen DFC
Hernieuwde gedragscode actief binnen DFC

Binnenkort begint voor een ieder weer de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens de laatste ledenvergadering is een vernieuwde gedragscode aankondigd die binnen onze club nageleefd dient te worden. Deze gedragscode is nu ook online gepubliceerd (en deze is ook voortaan terug te vinden bovenaan de website) zodat een ieder hier kennis van kan nemen. De komende tijd zullen meerdere intiatieven worden ondernomen om deze gedragscode extra onder de aandacht te brengen en via de bekende kanalen zullen wij u hier natuurlijk ook over blijven informeren.

DFC is tenslotte een vereniging die het handhaven en bevorderen van ‘normen en waarden’ als een voortdurende en zeer belangrijke taak zien om te zorgen voor een plezierig en veilig sportklimaat. Er zijn daarom een aantal gedragsregels opgesteld welke zonder uitzondering door alle (ouders van) leden en toeschouwers van onze vereniging dienen te worden nageleefd.

Op deze manier zorgen we er, nu en in de toekomst, namelijk met z’n allen voor dat:

  • iedereen zich bij onze vereniging thuis en veilig voelt,
  • we op een sportieve en respectvolle manier met elkaar omgaan, zowel in het veld als daarbuiten,
  • we respect hebben voor het eigendom van een ander en daar zorgvuldig gebruik van maken,
  • onze vereniging DFC op een waardige manier vertegenwoordigd wordt,
  • er duidelijkheid is voor iedereen die bij DFC betrokken is

Het handhaven van deze regels is niet alleen de taak van het (jeugd)bestuur van DFC of de KNVB. Ieder lid heeft de verantwoordelijkheid om een ander hierop aan te spreken indien deze persoon zich niet aan onze regels houdt, want met elkaar kunnen we voor een plezierig en veilig sportklimaat zorgen.

Sommige regels zijn in meer of mindere mate van toepassing op bepaalde doelgroepen. Voor ouders gelden bijvoorbeeld andere regels dan voor (jeugd)leden. Door specifieke gedragscodes op te stellen, krijgt elke groep ook eigen verantwoordelijkheden, waarop ze kunnen worden aangesproken. Klik door naar:

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com