Digitaal wedstrijdformulier bij jeugd vanaf 29 maart

17 maart 2014 1647x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Digitaal wedstrijdformulier bij jeugd vanaf 29 maart
Digitaal wedstrijdformulier bij jeugd vanaf 29 maart

In navolging van de seniorenteams zullen nu ook de D-pupillen t/m de A-junioren binnenkort gebruik gaan maken van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF). Het DWF wordt gefaseerd ingevoerd bij de jeugd. Op 29 maart bijten de D-pupillen het spits af, gevolgd door de C-junioren op 12 april, 19 april voor de B-junioren en 3 mei voor de A’s. Besloten is om de invoering van het DWF bij de meisjes-juniorenteams parallel te laten lopen met dezelfde leeftijdscategorieën van de jongens. Om het wedstrijdformulier digitaal te kunnen invullen (en naar de KNVB te verzenden) zorgt DFC dat er in de commissiekamer een aantal laptops aanwezig zijn.

KNVB Sportlink
Voor alle elftallen die gebruik gaan maken van het DWF, wordt in de KNVB Sportlink Clubapplicatie het zogeheten Bondsteam door DFC voorbereid. We kijken hierbij in eerste instantie naar de spelerspasjes in de bekende oranje mapjes. De Bondsteams zijn de basis voor het DWF. Bij het op de wedstrijddag ophalen van het DWF, kopieert het systeem alle spelers en technische staf vanuit het Bondsteam naar het DWF. Het grote voordeel hiervan is dat op de wedstrijddag zelf dan alleen nog maar de incidentele verhinderingen, zoals spelers die een lopende tuchtzaak hebben, geblesseerd of afwezig zijn, moeten worden aangepast.

In het Support Center Sportlink Club is naast een actuele Handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier ook een zgn. ‘Klik’-PowerPoint presentatie beschikbaar. Met ‘klik’ wordt bedoeld dat iedere muisklik een uit te voeren handeling betreft. Deze ‘Klik’- PowerPoint presentatie is op ieder moment vanaf een willekeurige werkplek via de link Oefenen met het DWF Veldvoetbal (Categorie B) te openen. Uiteraard zijn er in de bestuurskamer ook mensen aanwezig om de leiders in de beginfase op weg te helpen.

Hoe te handelen met E-pupillen die uitkomen in wedstrijden bij de D-pupillen?
Bij te spelen wedstrijden van de D-pupillen is de spelerspasregeling van kracht. In de leeftijdscategorie van de E-pupillen kennen wij deze regeling niet. Als een of meerdere E-pupillen in wedstrijden van een D-pupillenelftal uitkomen, dienen deze via het Bondsteam of op de wedstrijddag zelf, via de functie ‘toevoegen deelnemer’, aan het DWF te worden toegevoegd. Als na controle van de spelerspassen op de functie ‘pasjes akkoord’ wordt gedrukt, worden ook de pasjes van de E-pupillen automatisch op ‘Ja’ gezet.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com