DFC F3 neemt koppositie over

9 maart 2014 1826x bekeken, 1 reactie »

Afgelopen zaterdag 08-03-2014 stond voor DFC F3 de inhaalwedstrijd uit tegen Dubbeldam F8 op het programma. Voor de eerste keer dit seizoen konden we met een voltallig team aantreden en Sven, Justin, Keano, Arjen, Ebubekir, Musab, Rui, Quincy, Mario, Joey en Kenneth hadden er stuk voor stuk zin in. Vooraf stond er wat spanning op deze wedstrijd, want bij winst zouden we de koppositie van RKsv RCD F3G kunnen overnemen. Dat was in een heerlijk voorjaarszonnetje de eerste 5 minuten ook wel te merken, want de tegenstander overrompelde met een aantal aanvallen ons team en heel snel viel dan ook de 1-0 voor Dubbeldam F8, ondanks goed keeperswerk van Kenneth, die zich vrijwillig voor deze taak voor de eerste helft had aangemeld. Na wat tactische omzettingen kwam ons team op dreef en werd de achterstand al snel omgebogen in een 1-3 voorsprong. Dit gaf de jongens vleugels en ze wisten in de eerste helft nog eens 3 keer te scoren, waardoor we met een gerust hart met een 1-6 voorsprong de kleedkamer konden opzoeken voor een welverdiende beker ranja.

De tweede helft ging in het begin iets gelijkwaardiger op en wisten beide teams tot scoren te komen, zodat het halverwege de tweede helft 2-7 stond. De vermoeidheid echter begon de tegenstander parten te spelen, zodat we uit konden lopen naar een 2-9 voorsprong. Dubbeldam gaf zich nog niet gewonnen en wist toch nog een doelpunt te maken. Even later was het weer billen knijpen, echter Sven die fantastisch ingreep, wist de doelpoging te verijdelen. Daarna hadden wij nog veel kansen, echter omdat veel van onze spelers voor eigen kans ging (wat niet geheel onlogisch is bij zo’n voorsprong…) en dus geen oog hadden voor vrijstaande medespelers, wisten we niet meer tot scoren te komen. Jammer was wel dat zowel Joey als Justin een mooie doelkans op de keeper zagen stranden. Kort hierop floot de faire scheidsrechter voor het eind en werd de eindstand met doelpunten van Ebubekir 3x, Kenneth 1x, Musab 3x, Quincy 1x en Rui 1x  bepaald op 3-9. Fantastisch gedaan jongens! Jullie hebben weer laten zien een hecht team te zijn, dat hard voor elkaar wil werken, waarmee we samen een mooi resultaat weten te behalen. Top!

Met deze prachtige overwinning staan we nu bovenaan in de competitie met zelfs één wedstrijd minder gespeeld en een veel beter doelsaldo! Volgende week uit naar de nummer 2 RKsv RCD F3G, waar we gaan proberen afstand van hen te nemen.

Paul van Engelen – Teamleider F3   Hans Dooren – Trainer/Coach F3

1 reactie

  1. a.p.heijstek 10 maart 2014 om 13:47 -

    Dit is een voorbeeld voor alle ouders en begeleiders! Prima verslag en schitterende foto’s. Ga zo door.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com