DFC D1: teamprestatie met resultaat!

1 maart 2014 1229x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1: teamprestatie met resultaat!

Verslag van De Zwerver D1 – DFC D1 op zaterdag 1 maart 2014.

Eindelijk kunnen de jongens van D1 weer het veld op om een wedstrijd te spelen. Nahir, die al een tijdje mee traint is mee om de ploeg aan te moedigen en het wedstrijdgevoel te beleven. Alle andere spelers zijn aanwezig en het is prima voetbalweer. We beginnen wat verlaat, maar na een korte warming-up is het dan zover: we trappen af.

De Zwerver bijt direct flink van zich af en met name hun rechterspits is Janco een aantal maal te slim af. Vrij vroeg in de wedstrijd onderbreekt Efe met een stevige sliding een goede aanval van De Zwerver. Hij speelt de bal, maar de scheidrechter beoordeelt de sliding als gevaarlijk en legt de bal tot onze verbazing op de stip. Oog in oog met keeper Tim schiet De Zwerver de bal op de buitenkant van de paal. Een meevaller na een tegenvaller. Een kleine omzetting achterin: Furkan gaat de rechterspits bewaken en Janco gaat weer naar het centrum van de verdediging. De DFC-ers gaan extra gemotiveerd verder en beginnen hun duels te winnen. Het leidt tot gemopper bij de De Zwerver, waardoor we een aantal goede kansen afdwingen, maar de keeper van De Zwerver ligt tweemaal vervelend in de weg: 1x bij een goede aanval op rechts, waarbij Wassim eerst Onur wegstuurt en diens voorzet door Yassine goed wordt ingeschoten en 1x een puike corner van Yassine, die door Onur wordt binnengekopt, maar zoals gezegd: geen doelpunten. Daarna heeft De Zwerver weer een paar goede kansen, die naast en over worden geschoten en gekopt. De ruststand is 0-0, maar 3-3 had ook gekund!

De 2e helft gaan beide teams weer fel van start. Als DFC aan de linkerkant de tegenstander goed opjaagt pikt Onur de bal op. Via Wassim krijgt hij hem terug en hij schiet prima in, maar weer is de keeper van De Zwerver paraat. Onur jaagt door en de rebound tikt hij dan toch binnen: 0-1.
Verbeten gaat De Zwerver op jacht, maar de DFC-ers spelen vandaag als een hecht team. Aanvallen en verdedigen, ze werken er allemaal hard voor. Het is Wassim die de 0-2 schitterend binnenschiet: weer een aanval waar meerdere DFC-ers bij betrokken zijn: eerst Zakaria die de tegenstander van onze eigen helft terugdrijft, daarna Enes en Onur, die de voortzetting verzorgen en uiteindelijk Wassim. Gaan we vandaag de punten weer eens mee naar huis nemen? Het is dan wel 2-0, maar er zijn nog wel wat minuten te spelen. De Zwerver knokt zich door onze verdediging heen, maar Tim blinkt uit: hij houdt een paar schoten uit het doel en pareert tussendoor nog 2 maal een doorgebroken speler: vandaag geen ballen in zijn net!

Grimmige duels, soms wat warrige beslissingen van de scheidsrechter, mooie combinaties en twee teams die beiden wilden winnen. Dat DFC D1 de winst pakt hebben de jongens samen afgedwongen. De Zwerver mopperde uiteindelijk te veel op elkaar en op de scheidsrechter, waar de DFCers juist steeds meer voor en met elkaar gingen spelen. Het was bovendien weer een wedstrijd waarin DFC D1 liet zien dat ze meer in hun mars hebben dan de huidige 8e positie op de ranglijst.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com