DFC D1 komt opnieuw tot winst

9 maart 2014 1665x bekeken, 1 reactie »

Verslag van Papendrecht D2 – DFC D1 op zaterdag 8 maart 2014.

Met de mooie overwinning van vorige week in het achterhoofd verplaatsen we ons vandaag naar Papendrecht. Trainers en publiek zijn benieuwd of DFC D1 opnieuw zo’n mooie teamprestatie kan neerzetten, maar dat blijkt helaas niet het geval. Vanaf het beginsignaal is DFC D1 onrustig, onzorgvuldig en ongeconcentreerd. Omdat de tegenstander het niet veel beter doet is de wedstrijd niet om aan te zien. Vanuit elke positie wordt de bal lukraak naar voren geschoten. Desondanks dwingen we diverse corners af. Daar is op getraind, maar Onur krijgt de bal niet voorbij de eerste paal en de corners van Yassine worden niet op waarde geschat: die zijn van de juiste snelheid, maar niemand stelt zich op bij de 2e paal, zodat de bal tot steeds voorlangs gaat. Zoals DFC D1 deze eerste helft voetbalt hoeven we niet te rekenen op doelpunten.

Direct na rust begint Papendrecht te doen wat in de eerste helft werd nagelaten: ze spelen de bal doelgericht naar elkaar toe en met een paar mooie combinaties wordt DFC heel even verrast. Het leidt gelukkig niet tot doelpunten, omdat de schoten van Papendrecht de juiste richting missen. Omdat Yassine daarnaast steeds naar de spitspositie kruipt kunnen we geen vuist maken: er staan teveel spelers in het midden van het veld. Zodra hij eindelijk naar zijn eigen plek aan de rechterkant beweegt ontstaat in het midden direct de ruimte die we nodig hebben: tot tweemaal aan toe wordt Enes met een steekbal in stelling gebracht en komt hij vrij voor de keeper. De 1e keer brengt de keeper nog redding, maar de 2e keer is het raak: 0-1. Even later weer zo’n actie in het midden, maar Zakaria steekt de bal naar rechts en nu is het Yassine die in scoringspositie komt. Het ziet er allemaal weer wat beter uit. Dan krijgen we weer een corner en dit keer weet Onur de bal mooi midden voor de goal te draaien en nu blijkt dat een goed genomen (indraaiende) corner alleen maar aangeraakt hoeft te worden. Een verdediger van Papendrecht is onze aanvallers voor en werkt de bal achter zijn eigen doelman. Met 0-2 is deze wedstrijd wel gespeeld.

Zonder Wassim was het vandaag behoorlijk ploeteren, maar uiteindelijk wist DFC D1 ook een zwakke wedstrijd winnend af te sluiten (en omdat dat nog niet eerder gelukt was zien we dat als het grootste winstpunt).

1 reactie

  1. a.p.heijstek 10 maart 2014 om 12:30 -

    Wederom prima verslag. Voor het DFC archief zijn ook foto’s zeer welkom.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com