DFC 1 recht zijn rug , succesvol debuut A junioren

22 maart 2014 1975x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 recht zijn rug , succesvol debuut A junioren

Vandaag stond er een onvervalste  degradatie wedstrijd op het programma aan de Reeweg Oost. In aanloop naar deze wedstrijd werd er door de technische staf op gehamerd dat deze fase van de competitie niet mooi hoeft te zijn , alleen de punten tellen op dit moment.

DFC begon aan de aftrap met een A junior die zijn debuut maakte , op de rechtsback positie stond  Dennis de Vos. Van enige zenuwen blijkbaar geen last , want zijn directe tegenstander is er deze dag niet aan te pas gekomen en dat is zeker een dikke verdienste van de debutant. DFC lag de eerste 25 minuten van de wedstrijd een goed voetbalspel op de mat. Aanvallend waren er enkele kansen en na ong 20 minuten was het Anthony Radjkoemar die met een goed afstandsschot DFC op voorsprong bracht. Zeker een persoonlijke revanche , want in de heenwedstrijd kreeg hij een rode kaart maar nu op sportieve wijze zijn gram halen. DFC kreeg daarna nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden , maar een poging van Sabit ging net naast de goal.

In de tweede helft was daar opnieuw een debuut te noteren , A junior Jordy Boogert maakt zijn entree in de hoofdmacht. Helaas voor hem maakte een blessure na ong 35 minuten een einde aan zijn wedstrijd , maar ook voor hem een ruime voldoende bij zijn debuut. DFC kreeg weinig kansen in de tweede helft , maar stelde daar tegenover dat het verdedigend ook niets weggaf. De Alblas probeerde de wedstrijd nog te keren door het spel een stuk fysieker te maken. DFC kreeg het weliswaar lastiger maar bleef verdiend overeind. DFC speelde weer als een team en werkte voor elkaar.

Een verdiende overwinning die DFC dichterbij De Alblas en VVAC bracht. Het gat is nu verkleind naar 3 punten en DFC heeft nog een wedstrijd minder dan De Alblas. Alles is weer open en gezien de inzet van de spelers en de staf is dit voor DFC zeker nog niet het einde. Het punt van verleden week was  letterlijk een keerpunt, in 2 wedstrijden 4 punten halen en we tellen weer mee.

Een extra compliment aan Jan Stijger, de trainer van A1. Hij bewijst dat de jeugd van DFC staat te trappelen om zich te bewijzen. De inzet en bereidwilligheid van deze groep om in deze fase te helpen is een stimulans voor velen. 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com