D3 zet teamprestatie van formaat neer

8 maart 2014 1333x bekeken, 1 reactie »

8 maart 2014, DFC D3 – ASWH D3

Vandaag de wedstrijd tegen de koploper, de ploeg die alle wedstrijden tot op heden gewonnen heeft.

Dat wordt een forse klus, maar met de lessen uit de vorige wedstrijd in het achterhoofd heeft DFC zeker kansen. Kevin drukt de jongens op het hart om fel te beginnen en de tegenstander op eigen helft vroeg vast te zetten.

De jongens nemen het ter harte, en starten voortvarend met het zetten van druk. Wat volgt is de qua organisatie en concentratie waarschijnlijk beste helft tot nu toe van D3. ASWH heeft het er duidelijk moeite mee, en de strijd speelt zich hoofdzakelijk op de helft van de bezoekers af. Iedereen is geduldig, blijft in positie en werkt hard. Kansen zijn er in het begin nog niet, maar langs de zijlijn is ons duidelijk dat ze wel gaan komen. Steeds dichter komt D3 bij het doel van ASWH. Deze probeert het met steekballen op de snelle spitsen, maar de verdediging weet elke aanval in de kiem te smoren. En komt er een bal door, dan grijpt Angelo heel alert in.

Als bij een aanval van DFC  Julian op de rand van het strafschopgebied neergelegd wordt, nestelt Enes zich achter de bal. Hij neemt een aanloop, en ondanks de muur weet hij de bal fijnzinnig lang de paal in de goal te krullen, een fantastische goal! Een terechte beloning voor het hele team, en gezamenlijk wordt de goal gevierd.

Nu is de verdediging van ASWH helemaal de kluts kwijt, en voor rust volgen nog een paar kansen voor DFC. Helaas gaan die er niet in, met 1-0 wordt de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begint ASWH feller, maar DFC weet overal een antwoord op. De rust die Jayleeson achterin brengt is goud waard in deze fase. Steeds weer weet hij onder de druk van de jagende tegenstander de bal naar voor te passen.

Toch wordt de balans in het team verstoord. Een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter zorgen er voor dat de concentratie verslapt, en als dan ook nog Jayleeson van het veld moet met materiaalpech (schoen kapot), is het even billenknijpen. De tegenstander weet echter niet de kansen te verzilveren, en het begint er naar uit te zien dat de volle drie punten in Dordrecht blijven.

Toch is dat helaas niet zo, en als Angelo zich verslikt in een schot staat het zomaar 1-1. Wel heel mooi om te zien is dat de jongens hem zelf opvangen en elkaar oppeppen om de wedstrijd goed uit te spelen.

De 1-1 eindstand voelt als een overwinning, en de manier waar op gespeeld is geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Petje af jongens!

1 reactie

  1. a.p.heijstek 8 maart 2014 om 23:07 -

    Stuur ook nog eens foto’s van de wedstrijden voor ons archief.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com