D3 haalt uit en stijgt naar tweede plaats

22 maart 2014 1691x bekeken, 2 reacties »

22 maart 2014 DFC D3 – MVV’58 D3

Met de 6-2 nederlaag tegen dit team begin februari nog goed in de gedachten, is er vandaag weer een nieuwe kans om een goede wedstrijd te spelen.

Damian is ziek, maar verder is iedereen paraat. Afgelopen wedstrijden hebben bij de jongens een goed gevoel achtergelaten, het begint te lopen bij D3.

De jongens tonen gelijk aan het begin van de wedstrijd dat ze er geen gras over willen laten groeien en de druk op MVV wordt opgevoerd. Combinaties worden gezocht en gevonden, en er is direct een gezonde strijdlust. Na zo’n minuut of vijf is er dan de doorbraak: op links loopt Julian vrij, en Jayleeson geeft een prima dieptepass. Julian omspeelt de laatste man en…… knalt op de buitenkant van de linkerkruising. Hij reageert direct heel alert op de bal die terug in het veld stuit en met binnenkantje rechts draait hij de bal hoog in de rechterhoek van het doel: wat een mooie goal!

D3 heeft direct door dat het een andere wedstrijd is dan de bij MVV gespeelde, iedereen speelt geconcentreerd en vanuit positie. Redwan gaat als een wervelwind over het middenveld en verovert hierdoor veel ballen. Nick en Enis spelen slim vanuit hun positie. Maar vandaag is er een ander goudhaantje: Colin is de verdediging keer op keer te snel af, neemt de goede beslissingen en, het moet vermeld: krijgt steeds weer prima ballen waar hij op kan vertrekken. Een van die steekballen van Nick zet Colin alleen voor de keeper. Colin aarzelt niet en schiet de bal als een streep lang de keeper, 2-0.

Het vervolg van de eerste helft is een prima vertoning van DFC. Een kans om de wedstrijd definitief te beslissen wordt helaas niet benut, maar op deze manier doorvoetballen betekent geheid winnen, ondanks dat MVV een goede ploeg heeft die gevaarlijk blijft.

De tweede helft is zo’n minuut of 7 oud, als Colin weer vrij doorgang heeft na een prachtige dieptebal van Jayleeson. Weer doet hij alles goed, en is daar de verdiende 3-0. Achterin wordt er wel meer ruimte gegeven aan de aanvallers van MVV, de tegenstander krijgt dan ook kansen. Toch is het weer Colin die toeslaat na een mooie actie van Enis in het strafschopgebied. In de verwarring voor de goal staat Colin precies goed: 4-0!

De taken worden nu bij DFC minder goed ingevuld, en kansen voor MVV ontstaan. Met steekballen proberen ze hun spitsen aan het scoren te krijgen, maar vandaag is Xander de bewegende muur: elke keer zorgt hij er voor dat er geen schot of een slap schot volgt. En komt er een mogelijkheid dan is het Angelo, geweldig op dreef vandaag, die goed ingrijpt.

De aanvalsdrift van MVV zorgt er voor dat DFC nog meer ruimte voorin krijgt, en vrij eenvoudig wordt er naar 5-0 gecounterd, weer is het Colin. Het slotakkoord is van Jayleeson, die met een afstandschot boven in het doel schiet, 6-0.

Iedereen was vandaag in vorm, en dat levert een goed resultaat op: D3 stijgt over MVV naar de tweede plek. Maar nog beter: het goede gevoel van afgelopen wedstrijden blijft. Goed gedaan jongens!

2 reacties

 1. Marcel van Veen 22 maart 2014 om 21:23 -

  Hoi Arjan,
  Top verslag! Geeft goed het verloop van de wedstrijd weer…
  De jongens hebben zeker hun best gedaan…

  Groet,
  Marcel

 2. Sem 23 maart 2014 om 20:46 -

  Super!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com