C1 verslaat ook koploper Peursum

31 maart 2014 2200x bekeken, 2 reacties »

Ook koploper en titelkandidaat Peursum C1 heeft zaterdag het onderspit moeten delven tegen het in sterke vorm verkerende DFC C1. Onder genot van een heerlijk zonnetje en op een prima bespeelbaar veld werd het 1-2 in het voordeel van DFC. De winnende treffer kwam 5 minuten voor tijd op naam van Musti, die een vrije trap verzilverde.

De eerste helft begon DFC prima.  Het was bekend dat Peursum een goed elftal heeft en dat ze verzorgd proberen op te bouwen. Daarom ving DFC de tegenstander net over de middenlijn op en probeerde het in de omschakeling voor gevaar te zorgen. Dit strijdplan werkte prima in de eerste helft. Peursum kwam niet door de verdediging en DFC was meerdere malen gevaarlijk in aanvallend opzicht. Na ruim een kwartier spelen kwam DFC verdiend op voorsprong. Musti krulde een vrije trap voor het doel, Hamza controleerde de bal en legde af op Ivan die keihard binnenschoot, 0-1.  DFC zette vervolgens door en 5 minuten later leverde dit ook nog een strafschop op. Ivan ging 1 op 1 met de keeper en werd neergehaald. Ashante kon de klus klaren, maar miste jammer genoeg, waardoor de stand 0-1 bleef. Vlak voor de rust kwam Peursum echter op 1-1. Na een voorzet, stonden er 2 spelers van Peursum ruim 2 meter buitenspel. Helaas werd het vlagsignaal genegeerd door de scheidsrechter en werd deze kans afgemaakt.

De 2e helft was er een van minder goed voetbal maar werd er wel keihard geknokt voor elke meter. DFC werd achteruit gedrongen door Peursum, maar verdedigde met man en macht. Via uitvallen probeerde het gevaarlijk te worden. Hamza kreeg de een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2, maar schoot vanuit een lastige hoek over het doel. Sherrelson onderscheidde zich aan de andere kant met prima keeperswerk en ook de verdediging zorgde voor sterke ingrepen. Vlak voor tijd was het Musti die de 3 punten binnen sleepte. De laatste weken was hij met zijn afstandsschoten en vrije trappen al vaak dichtbij een doelpunt, maar vandaag was het dan zover. De winnende goal tegen Peursum zorgde voor een vreugde-explosie en een resultaat om trots op te zijn! Weer een overwinning dus voor C1 dat na de winterstop, uitgezonderd de wedstrijd tegen Hardinxveld, alles gewonnen heeft!

2 reacties

  1. mustafa 31 maart 2014 om 20:04 -

    Hamza beste speler

  2. Hans 1 april 2014 om 21:14 -

    Puik resultaat en een prima verslag!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com