Arbitrale blunder kost DFC de overwinning

30 maart 2014 2096x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Arbitrale blunder kost DFC de overwinning

DFC had vandaag de taak om de 3 punten in eigen huis te behouden tegen mede-degradatie kandidaat VVAC. Het werd een wedstrijd met 2 gezichten.

De eerste helft speelden beide ploegen niet aantrekkelijk voetbal maar de spanning maakte een boel goed. De technische staf hard gevraagd om inzet en dat was er zeker van DFC kant , zeker onder aanvoering van Dennis Raaijmakers en Anthony Radjkoemar die voorop in de strijd gingen. DFC begon de wedstrijd met wederom 2 A1 spelers in de basis tw Dennis en Rowan.  Enkele speldenprikken aan beide kant waren er te noteren , maar DFC nam toch voor rust de voorsprong. Na goed werk van Dennis Raaijmakers was het Robin Ramesar die zijn voorzet in de touwen wist te jagen 1-0. De eerste helft verliep sportief en de scheidsrechter hoefde de kaarten niet tevoorschijn te halen.

De tweede helft kende echter een totaal ander beeld , voornamelijk de beslissingen die de scheids nam veranderde  het beeld van de wedstrijd. Vanaf de aftrap was het VVAC die gelijk tegen wist te scoren en de stand egaliseerde tot 1-1.  Het was de aanzet tot meer kansen voor beide ploegen. VVAC was de eerste die de kans na 15 minuten had om op voorsprong te komen maar de bal ging voor DFC gelukkig naast. Halverwege de tweede helft ging de keeper van VVAC op een vreselijke manier in de fout en was het Dennis Raaijmakers die deze kans wist te benutten en DFC op 2-1 bracht.  VVAC had enkele minuten later de kans maar de bal ging er binnenkant paal uit. DFC kreeg ook kansen. De scheids trok 10 minuten voor tijd de aandacht naar zich toe en liet deze ook niet meer gaan. Een overduidelijke elleboog in het gezicht van de spits van DFC in de zestien werd over het hoofd gezien. Ook zijn assistent van VVAC , die een duidelijk zicht had op de situatie , liet zien dat hij niet als neutrale assistent aanwezig was maar in dienst was van VVAC. Deze actie verdiende een rode kaart en strafschop , tevergeefs.

Enkele kansen voor DFC volgde nog en de hoop om de 2-1 vast te houden groeide met de minuut.Echter had de scheids een ander idee vandaag. Waar de eerste helft geen enkele kaart viel te noteren , had de scheids in de tweede helft de nodige kaarten gegeven. Waar DFC al bang voor was gebeurde dan ook . 6 minuten in blessure tijd , van de totaal 15 minuten blessuretijd , was er een actie in de zestien van DFC. De speler van VVAC struikelde in de zestien en de scheids gaf een penalty. Saillant detail was dat de scheids zich aan de andere kant van de zestien bevond met ong 10 spelers voor zijn gezichtsveld. Zelfs de speler van VVAC die struikelde gaf zelf toe dat hij viel en het geen strafschop was. Toch was de scheids van mening dat hij het juist had gezien. De strafschop werd benut 2-2.

Een stevige stempel dus van de dienstdoende scheids, op een negatieve manier. DFC blijft  3 punten achter op VVAC , terwijl De Alblas de winst wist te pakken en uitloopt naar 5 punten. Met nog 6 wedstrijden te gaan. Spannend blijft het dus tot het einde , de inzet van de spelers was formidabel. Robin Ramesar kreeg na afloop zijn tweede gele kaart van vandaag , nadat hij de scheids om opheldering had gevraagd , rood dus.   

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com