Eerste overwinning voor DFC F3 !!!

16 februari 2014 2002x bekeken, 1 reactie »

Afgelopen zaterdag 15 februari moest het team F3 al vroeg om 08.30 uur thuis aantreden tegen Nieuw Lekkerland F2. Alleen Rui had zich afgemeld wegens vakantie, verder waren alle jongens mooi op tijd: Keano, Sven, Mario, de broers Ebubekir en Musab, Joey, Justin, Kenneth en Arjen. Quincy had zich helaas verslapen, dus konden we hem pas in de tweede helft opstellen.

Net als de eerste wedstrijd tegen RCD begonnen de jongens fanatiek aan deze wedstrijd met Joey op doel. Dit moest en zou de eerste winstpartij worden. Dat was goed te merken, want de tegenstander werd behoorlijk onder druk gezet en op eigen helft terug gedrongen. Dit resulteerde wederom in het feit dat onze keeper Joey weinig te doen had en waarschijnlijk bezig was om het aantal grassprietjes in het doel te tellen. Het duurde echter vrij lang voordat het eerste doelpunt zou vallen, Kenneth speelde heel sterk, maar hij mikte een aantal keer net naast de paal. Ook wist de keeper van de tegenstander een aantal ballen wonderbaarlijk met de knieën uit het doel te houden tot het moment dat Mario een afvallende bal wel binnen kon prikken: 1-0! Toen waren we eindelijk los en kon Ebubekir bij twee uitvallen 2 keer scoren, zodat we met een gerust hart met een wederom 3-0 voorsprong de kleedkamer konden opzoeken.

Deze wedstrijd leek echter wel een kopie van de wedstrijd tegen RCD, want het begin van de tweede helft gaf een ander beeld te zien dan de eerste helft, waarbij DFC door Nieuw Lekkerland onder druk werd gezet. Gelukkig hadden we ons geheime wapen Arjen op doel gezet. Hij stond weergaloos te keepen en dat voor de eerste keer!  Een aantal moeilijke ballen wist hij te pakken. zodat we de ruime voorsprong vasthielden. Helaas was het allemaal wat teveel en viel helaas toch de 3-1. Waarschijnlijk was iedereen hiervan behoorlijk onder de indruk en met name Sven, want toen Nieuw Lekkerland een hoekschop verdiende, stond hij gelijk klaar om hem te nemen, waarbij zelfs de scheidsrechter Peter Jiskoot dit niet in de gaten had! Grote hilariteit bij het publiek was het gevolg…

Dit was wel het keerpunt in de wedstrijd. Iedereen was weer wakker. De verdediging met Musab, Justin en Keano ging er weer vol in. Hierdoor konden de aanvallers Kenneth, Quincy en Ebubekir weer doen waar ze voor in het veld stonden, namelijk de tegenstander overrompelen. Na een goede uitval wist Ebubekir de 4-1 te maken. Even later was het weer raak, na een mooie combinatie speelde Quincy de bal vrij voor Ebubekir die hiermee de eindstand bepaalde op 5-1! Een dikke duim omhoog voor het hele team!

Met deze winst behouden we onze kansen op de koppositie, dus volgende week tegen Sliedrecht F6 gaan we er weer vol voor. En niet te vergeten de inhaalwedstrijden tegen Dubbeldam F8 en Groote Lindt F3 nog!

Paul van Engelen – Teamleider F3   Hans Dooren – Trainer/Coach F3

P.S.

Ook al was het de eerste winst voor de boys, de ouders waren blijer dan hen…

1 reactie

  1. Yvon 17 februari 2014 om 18:01 -

    Goed gedaan kanjers!!!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com