D3 trekt aan kortste eind tegen Pelikaan

24 februari 2014 1534x bekeken, 1 reactie »

Vandaag eindelijk de eerste ontmoeting met Pelikaan D3. Iedereen behalve Colin is aanwezig. Na de minder goede wedstrijd tegen MVV is het zaak weer een goed gevoel te krijgen in deze wedstrijd.

D3 start behoorlijk goed en weet de tegenstander goed weg te houden bij het eigen doel. De veldbezetting is redelijk en er komen dan ook kansen. Een goede diepe bal zet Nick vrij voor de keeper. Hij maakt een schijnbeweging, omspeelt de keeper en schuift naast! Langs de lijn hadden we deze al geteld. Ook Redwan krijgt een grote kans, maar deze eindigt ook niet in het doel. Drie goede kansen worden zo niet benut, en dan treedt een oude voetbalwet in werking: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het.

Uit een corner kopt Pelikaan de bal op de lat. De bal blijft hangen voor de doellijn en wordt binnengekopt. Dat is balen. Vlak hierna is het rust.

Na de rust probeert D3 te scoren, maar te veel spelers hebben vandaag niet de drang om de overwinning af te dwingen. Het is allemaal niet overtuigend genoeg, al is D3 zeker niet minder dan de tegenstander. De gelijkmaker valt dan ook uit een stilstaand spelmoment. Jayleeson neemt een vrije trap zo’n 25 meter van de goal af. De rest verzamelt zich voor de keeper van Pelikaan gereed om toe te slaan, maar de vrije trap ploft hoog in het net boven de keeper. Prachtige goal, die dan ook uitgebreid gevierd wordt.

Het geeft jammer genoeg niet de extra boost die nodig is. Het spelbeeld verandert niet echt, al krijgt Pelikaan nog een goede kans. Het lijkt er op dat een gelijkspel het maximaal haalbare is voor beide ploegen en ook een goede afspiegeling van de verhoudingen. Maar uit een afgeslagen bal uit een corner schiet Pelikaan de bal boven Angelo in de goal: 1-2.

D3 doet zichzelf te kort met deze uitslag en dat is jammer. Komende week lekker trainen en dan mag er volgende week tegen de lijstaanvoerder gespeeld worden. Gewoon het eigen spel blijven spelen en dan komt dat goede gevoel vast weer terug. Zet hem op jongens!!

1 reactie

  1. Hans 25 februari 2014 om 00:07 -

    Mooi verslag Arjan!
    Ga zo door (en dat geldt natuurlijk ook voor de ‘boys’ van D3).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com