Geen alcohol onder de 18

11 januari 2014 1238x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Geen alcohol onder de 18
Geen alcohol onder de 18

De leeftijdsgrens voor het verstrekken van alcohol is als gevolg van de nieuwe Drank- en horecawet per 1 januari 2014 verhoogd. Dit betekent concreet dat er in de kantine geen alcohol meer verstrekt mag worden aan jongeren onder de 18 jaar. Tot voor kort was deze grens 16 jaar.

Ook zijn jongeren onder de 18 jaar vanaf 2014 strafbaar wanneer zij in het openbaar alcohol bij zich hebben (ook in nog niet geopende blikjes en flesjes). En onder de noemer ‘openbare plekken’ valt ook een sportkantine.

Jeugdigen vanaf 18 jaar kunnen alleen voor zichzelf bier en andere alcoholische dranken bestellen en moeten zich daarbij kunnen identificeren. Het bestuur verwacht van ieder begrip voor deze maatregel en vraagt ook dringend om niet met het kantinepersoneel over de verstrekking van alcoholische dranken aan de jeugd in discussie te gaan.

Wanneer er in de kantine vanaf 1 januari 2014 toch alcohol aan jongeren onder de 18 verkocht wordt, lopen we risico op een boete. Ook als het overduidelijk is dat de koper de drank onmiddellijk zal doorgeven aan iemand onder de 18 jaar, dan mag er geen alcohol verkocht worden. Voor DFC kan een overtreding naast een forse boete (die kan oplopen tot enkele honderden euro’s) ook het intrekken van de tapvergunning inhouden.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com