DFC D1 deelt de punten met stadgenoot Emma

31 januari 2014 1236x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 deelt de punten met stadgenoot Emma
DFC D1 deelt de punten met stadgenoot Emma

Verslag van Emma D1 – DFC D1 op zaterdag 25 januari 2014.

Na een paar weken rust begint vandaag de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen Emma. Als we naar de stand en het aantal tegendoelpunten bij Emma kijken dan liggen er vandaag kansen om het zelfvertrouwen op te krikken.
Helaas moeten we het doen zonder Mike, Janco en Furkan en dat noopt ons om wederom een beroep te doen op Winston (en daarmee D4!). We beginnen met Fabian, Danny, Efe en Stijn in de verdediging en Yassine, Zakaria en Winston starten op het middenveld. Wassime, nu vaste speler van D1, begint voorin, samen met Enes en Onur. Tim staat, uiteraard, in het doel.

Niet voor het eerst begint D1 niet goed aan een wedstrijd. Veel spelers denken de tegenstander eerst eens een paar keer gemakkelijk te kunnen uitspelen, waar de tegenstanders vaak op inzet de bal veroveren. Na een minuut of 10 gaan we dan wat feller spelen en trekken we de wedstrijd een beetje naar ons toe. Weer een minuutje of 10 later moet er dan wat rust worden ingebouwd en daar gaat het dan mis. De middenvelders staan te ver naar voren en de veldbezetting is weg. Elke uittrap van Tim wordt door de tegenstander opgevangen en we lopen achter de tegenstander aan. Gelukkig is Emma slordig met haar kansen en als zij de 1-0 niet willen maken doen wij dat wel: Yassine speelt zich knap vrij op het midden en verlegt de bal schitterend van links naar rechtsvoor naar Wassime en die maakt ons eerste doelpunt na de winterstop.

In de rust wordt nadrukkelijk uitgelegd dat de middenvelders zich tussen de verdediging en de aanval moeten opstellen, maar het is aan dovemansoren gericht. Alleen Zakaria houdt zich aan die taak. Hierdoor zijn het weer onze verdedigers die zich in de kijker spelen: Danny haalt ongelooflijk veel weg en dat valt vooral op omdat Efe, Fabian en Stijn hard werken en geconcentreerd verdedigen. Bijna maken we nog de 2-0, maar de inzet wordt recht op de doelman geschoten en helaas zijn nu de rollen omgekeerd: wij maken die ene grote kans niet en even later laat Emma na een hele mooie steekbal ons doelnet opbollen en is het 1-1 en dat is de meest eerlijke uitslag voor deze matige wedstrijd.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com