DFC 1 begint 2014 goed met overwinning

18 januari 2014 2456x bekeken, 1 reactie »

DFC 1 komt het nieuwe jaar goed uit de startblokken. Na een roerig einde van 2013 , waarin de trainer aangaf niet meer verder te willen , was het zaak voor DFC 1 de rug te rechten.Het belegde trainingskamp heeft zeker hiertoe bijgedragen.

Onder leiding van Martin Nouwen , die voorlopig samen met elftal leider Cees van Woerkom de leiding in handen heeft , kon DFC vandaag in een thuiswedstrijd tegen Groot Ammers een goede start zetten naar hopelijk een succesvol tweede gedeelte van het seizoen. De start van de wedstrijd was een valse , want DFC kwam snel op achterstand. Met een schitterend doelpunt was het natuurlijk Robin Benningshof die de gelijkmaker noteerde. Een uitval van Groot Ammers bracht DFC wederom op achterstand. Voor de rust was het  wederom  Robin Bennigshof  die deze maal vanaf de stip de 2-2 op het scorebord zette.

Een goede peptalk in de rust liet DFC geloven in zijn kansen. Een sterk collectief lag aan de basis voor een succesvolle tweede helft. DFC knokte als team en er stond echt een team op het veld die er samen voor wilden gaan. Een handsbal in de zestien betekende een strafschop voor DFC. Het laat zich makkelijk raden wie deze buitenkans benutte , Robin Benningshof scoorde zijn derde van vandaag en zette DFC op 3-2 .   Deze stand werd ook de eindstand.  Een verdiende overwinning die tot stand kwam door een team prestatie.  Ook op de andere velden kwamen de uitslagen binnen en deze waren voor DFC zeer gunstig. De Alblas verloor en de laatste plaats werd weer overgedragen. Ook VVAC , Peursum en EBOH lieten punten liggen en komen voor DFC weer binnen bereik. Als DFC de kracht vind om elke wedstrijd zo inzet te tonen met elkaar , kan er nog een boel gebeuren , degradatie is dan zeker te ontlopen.

 


1 reactie

  1. Kees Schriek 21 januari 2014 om 22:27 -

    Eindelijk een overwinning wel met een beetje geluk.
    Op naar de volgende overwinning.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com