Wedstrijd DFC 1 kent twee gezichten.

14 december 2013 1865x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Wedstrijd DFC 1 kent twee gezichten.

De wedstrijd van DFC 1 vandaag thuis tegen Amstelwijck was een weerzien met enkele spelers die verleden jaar nog het rood-witte tenue droegen. DFC 1 kende vele geblesseerden spelers en vooraf werd gehoopt op een positief resultaat. Dat het begin zeker in het voordeel van Amstelwijck was , werd al na 3 minuten uitgedrukt in scores. Een foutieve inworp op het middenveld van DFC , werd dankbaar door Amstelwijck afgemaakt. De bal werd zomaar in de voeten van de tegenstander gegooid. De lange bal die volgde werd verkeerd ingeschat door de verdediging van DFC en de spits van Amstelwijck kon zo doorlopen naar keeper Sebastian, die te ver voor zijn goal stond en de bal over hem heen het doel in zag gaan. Amstelwijck bleef de eerste helft domineren en DFC kwam er in eerste instantie niet aan te pas. Enkele kansen werden er gemist en DFC kon aan het einde van de eerste helft zelfs nog een tweetal kansen noteren. Een kopbal uit een corner van DFC ging net over. Op slag van rust was er nog een situatie waarin de bal misschien wel op de stip had gekund voor DFC.

Wat er in de rust door trainer Arthur Dorre is gezegd is gissen , maar feit is dat er een heel ander DFC uit de kleedkamer kwam. Doordat Amstelwijck verzuimde het karwei in deel 1 af te maken ,vond DFC de kracht zich terug te knokken in de wedstrijd. DFC trok het spel naar zich toe en noteerde enkele kleine kansen. Na ong 20 minuten was het dan toch raak voor DFC. Een goede aanval werd knap afgerond door Rick vd Linden die de score op 1-1 bracht. Amstelwijck zette hier slecht enkele kansen tegenover. Een grote kans voor Amstelwijck kwam er toch. Een diepe bal werd wederom over keeper Sebastian heen gespeeld maar Mark Jongeneel bracht met een ultieme sliding redding op de doellijn. Vanaf dat moment kreeg DFC de geest dat er zeker meer in zat dan deze 1-1  De aanvallen verliepen steeds beter en er kwamen steeds meer kansen. Dat de eindstand op 1-1 bleef steken mag zeker worden toegeschreven aan de grensrechter van Amstelwijck.

Deze grensrechter , die al tot 2 keer toe was gewaarschuwd door de scheids, maar desondanks gewoon mocht blijven vlaggen, vlagde een zuiver doelpunt van Robin Ramessar af voor buitenspel. Voor een ieder zichtbaar dat dit niet waar was.  Vlak voor het einde dacht DFC alsnog de winnende treffer te maken maar deze werd geannuleerd door de scheids door vermeend hands. DFC watcher  Fred van Dongen gaf de scheids echter gelijk. Maar de nasmaak van de afgekeurde treffer van Robin zal nog blijven hangen.

Op basis van de eerste helft een welkom punt , maar op basis van de tweede helft had DFC de overwinning zeker verdien.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com