Tegenstander maatje te groot voor gehavend D3

15 december 2013 1015x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Tegenstander maatje te groot voor gehavend D3

14 december 2013 DFC D3 – VVGZ D2

Na geplaatst te zijn voor de tweede ronde van de beker wacht de zware thuiswedstrijd tegen VVGZ D2, een team in vorm.

Bij afwezigheid van Max en Siyar zijn er geen wissels. Het is mooi weer en we zijn benieuwd hoe D3 dit gaat aanpakken. Kevin heeft de opstelling moeten aanpassen: Maxxi staat op het doel en Damian staat naast Xander in de verdediging.

VVGZ trapt af en al snel is duidelijk waarom dit team nog ongeslagen is. Onze jongens moeten zich beperken tot verdedigen. Vlot snijden de aanvallen door het DFC middenveld, maar echte uitgespeelde kansen zijn er nog niet. Toch speelt het D3 euvel van afgelopen weken weer de kop op: in de eerste 10 minuten scoort VVGZ al drie keer. Het moet gezegd, twee goals daarvan zijn te makkelijk weggegeven. Weer is het begin van de wedstrijd bij D3 qua concentratie niet optimaal. Op het middenveld vallen grote gaten en iedereen volgt de bal en niet zijn directe tegenstander. Dit is een harde leerschool.

Na 10 minuten stabiliseert de wedstrijd enigzins en kan DFC ook aan aanvallen denken. Die aanvallen komen er dan ook, vooral over rechts kan Colin tot twee keer toe doorbreken. De eerste voorzet komt net niet bij Nick aan en bij de tweede doorbraak schiet hij op de keeper, jammer! Omdat VVGZ daarna nog twee keer scoort gaat D3 met een moeilijke 0-5 de rust in.

In de rust peppen Kevin en Patrick de jongens weer op door de opdrachten in het veld aan te scherpen. Maxxi gaat weer voetballen, Nick op de goal en Jayleeson wordt als diepe spits ingezet. Het inzicht wordt meegegeven dat de jongens de tweede helft moeten beginnen alsof het 0-0 staat.

Dit met de aangepaste opstelling levert resultaat. DFC begint goed aan de tweede helft en weet de tegenstander goed onder druk te zetten. Dit levert bij aanvallen keer op keer de bal op, de verdediging van VVGZ heeft even geen antwoord. Als na een aanval van VVGZ Nick de bal oppikt trapt hij de bal uit, over de laatste man van VVGZ. Jayleeson, die telkens de bal erg goed controleert en afschermt, ziet Colin opstomen en past de bal op hem. Met grote passen loopt hij de verdediger er uit en verslaat de keeper met een strak schot, eindelijk een doelpunt!

Dit geeft de jongens moed, en achterin werken Redwan en Xander (goed gespeeld!) als ultieme laatste man alle aanvallen weg. Damian slaagt er in zijn tegenstander uit de wedstrijd te halen. De posities zijn beter bezet, toch blijft ook VVGZ gevaarlijk. Bij een snelle aanval over links speelt de aanvaller Nick uit. De voorzet wordt nog geblokt, maar de rebound valt voor de verkeerde voeten, 1-6.

Voor de vorm weet VVGZ nog in de laatste seconde met de nodige geluk de 1-7 te scoren.

Op basis van de tweede helft kan D3 met vertrouwen naar de competitiewedstrijd volgende week uitzien. Nog een keer vlammen tegen de kampioen. Succes jongens!!!!!

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com