Visuele controle spelerspassen bij alle seniorenteams

27 december 2013 1397x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Visuele controle spelerspassen bij alle seniorenteams
Visuele controle spelerspassen bij alle seniorenteams

De KNVB heeft bepaald dat vanaf 1 januari 2014 de visuele controle van de spelerspassen ook voor wedstrijden in de B-categorie verplicht uitgevoerd dient te worden. Sinds het begin van dit seizoen wordt bij de senioren in de categorie A al gewerkt met de visuele controle van de spelerspas; op 1 november jongstleden kwam daar de categorie A van het jeugdvoetbal bij. Vanaf 1 maart 2014 geldt de visuele controle van de spelerspas ook in de categorie B van het jeugdveldvoetbal.

De visuele controle, voortgekomen uit het actieplan van de voetbalbond ‘Tegen geweld, voor sportiviteit‘, biedt verenigingen een instrument om te controleren of de juiste speler op het juiste veld staat. Cruciaal voor een eerlijk competitieverloop en een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de aanvoerders en scheidsrechter.

Procedure aangepast (voor zowel categorie A als B)
De visuele controle van de spelerspas is/was in de praktijk even wennen voor iedereen. Vandaar dat een tussentijdse evaluatie plaats heeft gevonden. Samen met een aantal betrokkenen (waaronder de COVS) heeft de KNVB een aantal veranderingen doorgevoerd in de uitvoering van de visuele controle. Deze wijzigingen in de procedure zijn per 1 januari van kracht:

  • Visuele controle vindt plaats op het veld/in de zaal voorafgaand aan de wedstrijd, inclusief de dan aanwezige wisselspelers.
  • Visuele controle tijdens de wedstrijd van wisselspelers wordt niet meer gedaan.
  • Spelers die komen als de wedstrijd al van start is gegaan, worden na afloop gecontroleerd.
  • Als er sprake is van bijzondere weersomstandigheden in het veldvoetbal (veel regen; vorst en/of sneeuw) kan de visuele controle binnen plaatsvinden. Dit in overleg te bepalen door aanvoerders/leiders en scheidsrechters.

In de tweede seizoenshelft wordt onderzoek gedaan naar de effecten van de visuele controle spelerspas en de tijdstraf. De uitkomsten van dit onderzoek worden afgewacht.

Bron: http://www.knvb.nl/nieuws/32962/visuele-controle-spelerspas-categorie-b-senioren

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com