KNVB-scheidsrechter worden op kosten van DFC? Bekijk de video!

5 december 2013 1539x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor KNVB-scheidsrechter worden op kosten van DFC? Bekijk de video!

Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook. Of je nu pupillen, junioren, ‘het derde’ of welk ander elftal dan ook fluit; bij elke wedstrijd gaat het ergens om. Zonder scheids geen wedstrijd. Als scheidsrechter leid je het duel in goede banen. Daardoor kunnen de spelers en toeschouwers zich concentreren op waar het allemaal om draait: lekker voetballen!

Maar het leiden van wedstrijden als scheidsrechter levert zeker jou ook wat op! Naast het lekker sportief bezig zijn werk je ook aan je eigen ontwikkeling. Beslissingen durven nemen, ergens voor staan. In de hitte van de strijd kan het wel eens gebeuren dat je tegenspraak krijgt. Hoe ga je daarmee om? Je wordt er sterker door. Allemaal ervaringen en leermomenten die je later wellicht goed van pas gaan komen.

Al enige tijd probeert Joop Hartman (zelf scheidsrechter sinds mensenheugenis) namens DFC spelers, ouders en begeleiders te stimuleren om als scheidsrechter actief te worden (en te blijven). Het zou geweldig zijn als ook jij aan zijn oproep gehoor wilt geven! Om die reden biedt DFC je dan ook nu de mogelijkheid om een officiele scheidsrechterscursus op kosten van DFC te doen. Na het volgen van deze cursus ben je clubscheidsrechter en kun je besluiten om zelfs officieel KNVB scheidsrechter te worden.

De KNVB biedt cursussen aan voor verschillende doelgroepen, namelijk:

De cursus die het meest wordt gedaan is de cursus Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal. Na succesvolle afronding van deze cursus mag je als scheidsrechter wedstrijden van de A-jeugd, B-jeugd en senioren fluiten. Bij voetbalvereniging Hardinxveld hebben ze onlangs zo’n BOS-scheidsrechtersopleiding gedaan. Zestien aspirant-scheidsrechters hadden zich aangemeld en hebben het BOS-diploma behaald. Door de KNVB werd internationaal scheidsrechter en KNVB-docent Danny Makkelie aangesteld om deze cursus te geven. De Dordtenaar is bekend van de wedstrijden die hij leidt in het betaalde voetbal.

Heb je interesse om scheidsrechter te worden, meld je dan nu even bij ons aan via scheidsrechters@dfc-dordrecht.nl. Wij nemen dan voor jou contact op met de KNVB en we schrijven je voor de cursus in; en betalen dus ook de kosten van de opleiding. Bij voldoende animo kunnen we de opleiding zelfs op het eigen terrein organiseren, dus wacht niet langer!

Heb je andere vragen? Via hetzelfde emailadres staan we je graag te woord.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com