Wedstrijdverslag De Alblas F3 – DFC F3

4 november 2013 1637x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Wedstrijdverslag De Alblas F3 – DFC F3

Afgelopen zaterdag 2 november was iedereen mooi op tijd bij DFC om met een voltallig en goedgemutst team af te reizen naar Alblasserdam voor de return wedstrijd tegen De Alblas F3. Thuis hadden we nipt met 4-5 verloren, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. We waren ruim op tijd dus de jongens konden mooi nog lekker even intrappen op een klein trainingsveldje. Aangezien Sven zich weer als keeper aandiende, werd hij nog even getest met penalty schieten, zodat iedereen warm en scherp aan de wedstrijd kon beginnen. Dat was wel te merken, want de eerste 5 minuten werd De Alblas behoorlijk onder druk gezet, echter wisten we dit niet te verzilveren met een doelpunt. De Alblas daarentegen wist hierna met 2 uitvallen gelijk 2 keer te scoren, ondanks goed keepers werk van Sven (The Man). Even later was het helaas weer raak en stonden we 3-0 achter, terwijl het krachtsverschil minimaal was. Desondanks bleef het team hard werken, waardoor de keeper van de tegenstander een schot van ons niet goed vast pakte en Keano heel alert reageerde door de bal uit de handen van de keeper te tikken en de bal in het doel mikte. Wow wat een prachtige actie: 3-1! Kort daarna scoorde De Alblas echter weer. Hierna volgde prima samenspel van onze voorhoede bestaande uit Kenneth, Cehm en Quincy, waaruit laatstgenoemde zijn eerste doelpunt van deze wedstrijd scoorde (er zouden er namelijk nog meer volgen), waardoor het verschil weer 2 punten was. Helaas wist De Alblas nog 3 keer te scoren: ruststand 7-2.

De tweede helft was eigenlijk Quincy aan de beurt om te keepen, echter het team vond dat we hem als aanvaller niet konden missen, waarop Joey heel stoer en beslist zei dat hij wel ging keepen voor het team belang. Top Joey! Dikke duim omhoog! Weer gingen we als team van start met in de achterhoede Mees (uiteraard weer als laatste man en sluitpost) met Mario en Sven aan zijn zijde. Uiteraard moet Mees ook gewisseld worden en zo komt het dat Justin op een gegeven moment na een mislukte aanval ineens 3 Alblas spelers op zich af ziet komen. Dit schrikt hem echter niet af en hij stoort zo goed dat er geen doelpunt valt en Joey de bal uiteindelijk voor de tegenstander onschadelijk kan maken. Dit geeft het team zo’n boost dat we de tegenstander overrompelen met een aantal aanvallen waaruit Quincy 2 keer kan scoren en een hattrick heeft! Die jongen kan met een mooi verhaal thuis komen! Ook wordt de tegenstander door het hele team zo onder druk gezet, waardoor ook nog een eigen doelpunt valt. Helaas laat De Alblas zich ook niet kisten en zodoende wordt de einduitslag beslist op 11-5. Toch juichen onze jongens, want die zijn maar wat trots op 5 doelpunten. Nou ik ook jongens! Proficiat! Als verrassing krijgt het hele team van de opa van Keano een frietje met wat drinken, nou dat was smullen geblazen. Bedankt opa van Keano!

Het plezier druipt van dit team af en dat maakt het zo geweldig om teamleider van deze jongens te zijn!

Paul van  Engelen

Teamleider DFC F2

 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com