Nipt verlies DFC C1 tegen koploper Peursum

4 november 2013 1847x bekeken, 1 reactie »

Zaterdagmorgen moest DFC C1 het op een goed bespeelbaar veld opnemen tegen koploper Peursum. Peursum beschikt over een goed voetballende ploeg en had nog geen puntverlies geleden dit seizoen. DFC wist dus dat het een zware middag zou worden.

In het begin van de wedstrijd nam Peursum gelijk het initiatief in handen. DFC probeerde vanuit een gesloten organisatie te loeren op de counter en deed dit prima. Peursum had erg veel moeite om door de verdediging heen te komen en als ze er dan doorheen waren dan was daar altijd nog keeper Sherrelson die zeer moeilijk te passeren is. Rond de 20e minuut lukte het Peursum dan toch een gaatje te vinden en gelijk was het raak, 0-1. DFC pakte het tegendoelpunt goed op en de spelers bleven prima vanuit hun taak voetballen. Na een mooie counter en een combinatie tussen Hamza en Yavuz, was het de laatste die met een puntertje de 1-1 onder de keeper van de tegenstander schoof. Helaas moest Yavuz na de goal gelijk geblesseerd het veld verlaten. DFC hoopte met deze stand de rust te bereiken, maar het was toch weer Peursum dat vlak voor rust uit een rebound de 1-2 maakte. Zonde, maar met deze ruststand waren er zeker nog mogelijkheden voor DFC.

Na de rust hetzelfde wedstrijdbeeld. Peursum maakte het spel en DFC speelde vanuit de organisatie en gaf weinig weg. Sherrelson gaf nog een paar keer zijn visitekaartje af met prima reddingen. Helaas was het toch weer Peursum dat na een aanval over de flanken de 1-3 binnenschoot.  DFC trok hierna zonder schroom naar voren, ging druk zetten en speelde nog prima combinatievoetbal waar uiteindelijk nog de 2-3 uitkwam doordat Zuhtu op aangeven van de Bilal de bal in de rechterbovenhoek schoot. Helaas kwam deze treffer net te laat.

Al met al een goede wedstrijd afgeleverd tegen een sterk Peursum. Iedereen heeft prima vanuit de organisatie gevoetbald en in de 2e helft bij vlagen goed positiespel laten zien. Volgende week thuis tegen Alblasserdam en als we deze lijn door kunnen trekken gaat de beloning vanzelf komen.

De opstelling van DFC: Sherrelson; Sylvio, Musti, Gino, Marco; Ashante, Brenton, Yavuz, Bilaal, Turan; Hamza. Wissels Stefan, Kevin, Zuhtu en Ayoub.

1 reactie

  1. john 5 november 2013 om 23:17 -

    Goed tegenstand geboden; als jullie zo blijven voetballen, komen de punten vanzelf !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com