DFC D3 speelt prima wedstrijd tegen terechte kampioen

24 november 2013 1125x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D3 speelt prima wedstrijd tegen terechte kampioen
23 november 2013 DFC D3- Nivo Sparta D2
De eerste ontmoeting met deze tegenstander. Wat vooraf de stand op de ranglijst duidelijk maakt, is dat Nivo Sparta een ploeg is met de sterkte van een 2e klasser. Hun eerste 7 ontmoetingen zijn gewonnen. Onze jongens zijn gewaarschuwd.
Toch is het begin van de wedstrijd soortgelijk aan die van vorige week. De hoop is dat DFC de tegenstander lange tijd van het doel kan weghouden, en dan zelf kan toeslaan. Maar deze hoop wordt in de derde minuut al in de grond geboord: Nivo Sparta zet een aanval over een aantal schijven op en weet Angelo te passeren. Dat is even slikken, zeker gezien het feit dat de tegenstander gemiddeld zeven doelpunten per wedstrijd scoort!
Maar D3, gesterkt door de wetenschap dat zij ook goed kunnen voetballen gaat goed georganiseerd op zoek naar de gelijkmaker. En waar het voetballend begint te lopen bij DFC, wordt rond de zesde minuut een fout op het middenveld genadeloos afgestraft door de tegenstander, 0-2.
Aan de zijlijn krijgen we toch een beetje onrustig gevoel: waar gaat dit naar toe?
Na de aftrap blijken onze jongens het antwoord te geven: richting de goal van Nivo Sparta! Het positiespel van D3 is steeds beter georganiseerd, de combinaties gaan lopen, er wordt druk gezet en de jongens komen voornamelijk op de helft van de tegenstander te spelen. Kansen volgen, al zijn het geen grote.
Helaas blijken zoals vorige week de jongens weinig geluk te hebben met de beslissingen van de scheids. En als er dan niet gefloten wordt als Julian in het strafschopgebied onderuit gewerkt wordt, moeten Kevin en Sem hard werken om het team geconcentreerd te houden, het begrip is gewoon op.
Na een korte rommelige periode blijven de jongens druk zetten, en dat werkt: de defensie van Nivo Sparta hapert, en hun aanval komt er alleen nog uit met counters. Gevaarlijke, maar de verdediging weet ze vakkundig te onderscheppen. Toch weet DFC voor rust niet meer te scoren.
Na de rust gaat D3 verder waar het gebleven is: keihard werken, goed combineren en geconcentreerd positie houden. Dat resulteert in een paar kansen, waar die van Siyar nog de beste is. Toch is er nog net een been van de tegenstander dat de verdiende goal verhinderd.
De wedstrijd wordt langs beide kanten steviger en de frustratie bij de jongens uit de eerste helft blijkt nog niet helemaal verwerkt, aan beide zijden wordt jammer genoeg een speler voor vijf minuten naar de kant gestuurd. Als de rust terugkeert blijft DFC aanvallen, maar de laatste tien minuten vloeien de krachten zichtbaar uit de jongens. Angelo komt nog een paar keer goed uit zijn goal om zich als een tijger op de bal te storten.
Als het eindsignaal klinkt, en Nivo Sparta hun bereikte kampioenschap viert (gefeliciteerd!), vieren onze jongens dat ze in deze wedstrijd zeker gelijkwaardig waren aan de kampioen. En terecht, over het vertoonde spel en de inzet mag iedereen zich trots voelen. Dit gevoel meenemen naar de laatste vijf wedstrijden en er komen nog vele mooie momenten.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com