DFC D3 kroont zichzelf koning in wedstrijd met idioot scoreverloop

17 november 2013 2115x bekeken, 1 reactie »

16 november 2013, eindelijk weer een wedstrijd!
Iedereen is aanwezig voor de terugwedstrijd tegen MVV’ 58 D3. Deze ploeg kennen we nog van de door de pasjesaffaire afgedwongen 2-1 nederlaag. De jongens willen dus maar wat graag laten zien dat zij eigenlijk beter kunnen voetballen, en willen dus winnen.
De wedstrijd start met een jagende DFC voorhoede. Er is maar een probleem: middenveld en verdediging sluit daar nog niet bij aan en staan zelfs niet goed wakker in het veld.
Na een paar aanvallen van DFC is het MVV dat voor het eerst via rechts doorkomt, de bal halfhoog voorzet, en daar staat een aanvaller om de bal licht van richting te veranderen. Genoeg om Angelo te kloppen. 0-1, dit ging veel te makkelijk!
Na de aftrap is het MVV dat druk zet, en de bal van achter door het midden wordt genadeloos afgestraft, 0-2. Zo sta je als je niet oplet binnen vier minuten al 0-2 achter.
Toch zijn de jongens niet echt van slag, en worden de mouwen opgestroopt om terug in de wedstrijd te komen. DFC wordt steeds gevaarlijker, al lukt het samenspel nog niet echt goed. Het is MVV dat eigenlijk beter combineert, maar het nu op vechtlust en individuele techniek aflegt. Na zo’n 25 minuten steekt Nick de bal slim tussen drie verdedigers naar Julian, die met zijn techniek en snelheid de verdediging voorblijft. Bij de keeper aangekomen rondt hij heel beheerst af, 1-2.
Dit is het sein voor D3 om gegroepeerd druk te zetten op de verdediging van MVV, en als Luca en Julian dit op rechts doen, weet deze laatste weer het net te vinden, 2-2.
Weer helemaal terug in de wedstrijd zoeken de jongens met een goed gevoel de kleedkamer op.
Kevin, die er gelukkig weer bij is, geeft in de kleedkamer aan waar het beter kan.

De tweede helft is nog maar net begonnen, of de ingevallen Enes laat zien een verfijnde techniek te combineren met overzicht: bij gebrek aan ruimte over de grond stift hij de bal over de MVV verdediging op Julian. Die kan er eigenlijk net niet goed bij, maar zet een sliding in en tikt de bal in de verre hoek: een wereldgoal!
D3 gaat door, en we zijn nog geen vijf minuten in de tweede helft als man of the match Julian op rechts Colin ziet vertrekken. En als Colin vertrekt, weten we, dan zijn er niet veel verdedigers die kunnen volgen. Hij stoomt op, snijdt naar binnen richting het doel en scoort laag in de verre hoek, 4-2 voor DFC!
Vanaf de kant lijkt de wedstrijd gespeeld, maar schijn bedriegt vandaag. D3 blijft keihard werken om nog meer te scoren. Kansen volgen, maar het lukt even niet om te scoren. De tegenstander geeft ook nog niet op en blijft druk zetten.
Bij een aanval van MVV na zo’n 20 minuten snapt DFC niet dat er niet voor buitenspel gefloten wordt, maar MVV een corner krijgt. In de verwarring profiteert MVV, 4-3.
Dit geeft de tegenstander hernieuwde hoop, en in een aanval van MVV wordt Julian in de rug geduwd. De tegenstander krijgt hierdoor net voldoende ruimte om uit te halen, 4-4! Een zekere overwinning lijkt verspeeld.
Het team is hierdoor van slag, er zijn immers nog maar 7 minuten te spelen. Maar met samengeraapte moed probeert D3 het toch weer.
Bij een DFC aanval op rechts weet de MVV verdediging zich onder druk geen raad met de bal en schuift hem zo naar Nick toe. Die laat zich deze kans niet ontnemen, 5-4!!!!!!!!!
De wedstrijd is nu echt gespeeld en de terechte overwinning wordt gevierd als een kampioenschap.
D3 vandaag: Angelo in de goal, in de verdediging Xander, Jayleeson, Michael, Max, middenveld Luca, Julian, Redwan en Maxxi. In de aanval Enes, Nick, Colin en Siyar. Fantastische inzet jongens, en als we weer regelmatig kunnen gaan trainen en spelen, dan komt het samenspel ook wel weer terug.

1 reactie

  1. pieter 17 november 2013 om 14:42 -

    Mooi mannen,ga zo door!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com