DFC D1 verliest van nummer 2 Stedoco

3 november 2013 1527x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 verliest van nummer 2 Stedoco

Verslag van Stedoco D2M – DFC D1 op zaterdag 2 november 2013.

Omdat Furkan er niet bij is start Janco vandaag als linksback. Een groot deel van DFC D1 kent de meidenploeg van Stedoco nog van vorig jaar. Zonder schroom van beide kanten gaat de wedstrijd van start. De meiden van Stedoco proberen met verzorgd voetbal DFC in verlegenheid te brengen, maar de verdediging staat goed en Enes en Stijn controleren het middenveld. Vooral Stijn probeert telkens Onur de diepte in te sturen. Zijn directe tegenstander kan Onur nog wel hebben, maar de laatste man van Stedoco torent hoog boven hem uit en maakt indruk. Ze is bijna 2 koppen groter. Achterin heeft Efe het ook moeilijk; ook zijn tegenstander is 2 koppen groter en weet haar lichaam ook goed te gebruiken. Als de passing op Onur eindelijk goed lukt, is het raak: hij schiet de bal mooi buiten bereik van de keeper in het doel. Stedoco is even van slag en als Yassine een hoekschop mooi neemt mikt Onur met het hoofd weer naar de verre hoek, maar dit keer gaat de bal op de lat. Het is het startsein voor Stedoco om extra hun best te doen: alle hens aan dek voor DFC. De bal gaat 2x op de lat, Tim verricht een goede redding en nog een bal op de paal. Het is gelukkig rust.

Direct na rust gaat Stedoco verder waar de eerste helft eindigde: veel druk op de DFCers, maar die blijven goed rustig. Er zijn geen grote kansen te melden, maar als juist DFC een goede aanval ziet stranden, countert Stedoco naar de gelijkmaker. Ook de tweede goal van Stedoco komt voort uit eenzelfde situatie: juist als DFC ten aanval trekt, is het Stedoco dat goed gebruik maakt van de ruimte aan de DFC kant (2-1). Nu breekt er een periode voor DFC aan: ze jagen de tegenstander op en met name over de rechterflank zijn ze nu gevaarlijk: het leidt tot een eigen doelpunt van Stedoco: onze voorzet lijkt makkelijk uit te verdedigen, maar een jagende Onur zorgt dat de terugspeelbal niet zorgvuldig is: 2-2. Het lijkt een juiste uitslag van een uiterst spannende en sportieve wedstrijd. Helaas voor DFC mag het zo niet zijn: slordig uitverdedigen geeft Stedoco de kans op een schot op doel dat in de verre hoek binnenvalt: Stedoco viert het alsof het kampioenschap al binnen is. Het geeft  aan hoe goed D1 heeft gespeeld.

Met de terugkeer van Janco heeft DFC D1 achterin wat extra verdedigende kwaliteiten erbij gekregen. Als de jongens straks echt op conditie komen dan gaan we nog leuke dingen zien! Er zit nog veel rek in deze groep, die steeds meer als een eenheid opereert.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com