DFC D1 onderuit in nerveuze wedstrijd

30 november 2013 1629x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1 onderuit in nerveuze wedstrijd

Verslag van Alblasserdam D1 – DFC D1 op zaterdag 30 november 2013.

Het weer is uitstekend, maar de grasmat is dat niet: die is behoorlijk nat van de vele regen en voelt drassig aan. Alblasserdam trapt af en al gauw blijkt dat DFC het vandaag niet heeft. Het positiespel is niet aanwezig en de aanvallers staan veel te diep. Efe en Stijn proberen de aansluiting te zoeken, maar het geeft Alblasserdam de gelegenheid om met lange ballen voor veel onrust te zorgen. Gelukkig spelen Furkan, Janco, Danny en Fabian wel naar hun kunnen, maar wat moeten ze veel arbeid verrichten! Halverwege de 1e helft blijkt dat Furkan weer last heeft van zijn lies: hij wordt (opnieuw) vervangen door Luca (D3). Het spel van DFC is ronduit zwak en de tegenstander gaat steeds steviger de duels in. Een kleine opleving zorgt voor de 0-1: Stijn stuurt de bal diep en de voorzet daarop komt bij Enes. Die duwt zijn bewaker tegen de keeper aan en omzeilt zo beide spelers en tikt de bal binnen.’t Is nauwelijks verdient, maar hij telt.

In de rust worden de jongens er op gewezen dat ze veel meer naar elkaar moeten kijken en zonder bal moeten bewegen: als je met zijn tweeën bij elkaar staat dan moet er eentje ruimte maken voor de ander, zodat je ook weer meer ruimte krijgt om de bal naar elkaar over te spelen.
Helaas, helaas, de jongens proberen het wel, maar het lukt gewoon niet vandaag. Het aannemen van een bal is moeilijk op dit veld en een tegenstander die regelmatig hard inkomt helpt dan niet. Iedere inspeelpass is steevast te zacht of gewoon niet goed en de jongens storen zich zichtbaar aan het onsportieve gedrag van de tegenstander. Nee, DFC D1 komt vandaag niet in haar spel. Eerst krijgen ze nog een waarschuwing van Alblasserdam, waarop Tim een uitstekende redding verricht, maar daarna is het raak. Vlak voor tijd volgt de 2e van Alblasserdam, maar zelfs bij een achterstand straalt het team geen energie uit.

Ook Alblasserdam zette vandaag nauwelijks een goede aanval op en dus kregen zij vandaag iets teveel en DFC iets te weinig. Jammer, want in de laatste 3 wedstrijden toonden de jongens van DFC D1 juist aan dat er meer dan voldoende voetbal in het team zit. Volgende week dan maar weer!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com