DFC D1 haalt met goed voetbal 3 punten op

16 november 2013 2369x bekeken, 3 reacties »

Verslag van DFC D1 – Nieuw Lekkerland D1 op zaterdag 16 november 2013.

Onder leiding van scheidsrechter Peter de G. gaat de wedstrijd in vochtig koude omstandigheden van start. Om het warm te houden zetten de jongens van D1 direct druk op de tegenstander, die hier behoorlijk van onder de indruk is. Het resulteert in veel balbezit voor DFC. Als de bal al eens bij de tegenstander is leidt het afjagen al snel weer tot nieuw balbezit. Er wordt gespeeld in een soort 4-2-3-1 variant. Enes is de (zwervende) spits. Onur, Zakaria en Mike spelen daar net achter. Voor de verdediging speelt Efe samen met Stijn en Fabian, Danny, Janko en Furkan vormen de verdediging. Tim staat uiteraard weer op doel.
Als DFC op links een vrije trap krijgt is het aanvoerder Danny die bepaalt dat Furkan deze moet nemen. Furkan slingert de bal voor en de inlopende Efe kopt ‘m binnen. Het lijkt allemaal zo simpel. Even later maakt Onur na een mooie combinatie de 2-0. DFC heeft de wedstrijd goed onder controle. Na 20 minuten komen Luca en Jayleeson (D3) binnen de lijnen en al snel draait Luca zich mooi vrij, geeft de bal aan de rechterkant diep op de lopende Fabian en diens voorzet wordt door een speler van Nieuw Lekkerland van richting veranderd en eindigt achter zijn eigen keeper. Het is 3-0 en daar is niks op aan te merken.

Direct na rust probeert Nieuw Lekkerland DFC op te jagen. Het is een minuutje of 6, 7 rommelig, maar als DFC zich onder de druk uit speelt is het Enes die de bal mooi breed legt op Stijn: die aarzelt niet en schiet de bal van net buiten de ’16’, buiten bereik van de keeper, in het doel. Iedereen viert het mee en Stijn krijgt een paar mooi gepoetste schoenen van zijn teamgenoten!
Een paar minuten later is het weer Fabian die over rechts voor dreiging zorgt en dit keer komt de breedte pass uit bij Onur. Die kijkt rustig hoe de keeper staat en ramt de 5-0 op het bord. De wedstrijd is nu wel klaar, maar Mike heeft nog een mooi slotakkoord in huis: na goed doorzetten van Enes op links knalt hij de bal vol met de wreef, voor de 6e maal, achter de keeper van Nieuw-Lekkerland.

Als een echt team denderde DFC D1 vandaag over de tegenstander heen. De doelpunten vielen met mooie regelmaat, de inzet was erg goed en de passing steeds stevig laag over de grond. Op deze overwinning valt helemaal niets af te dingen!

3 reacties

  1. pieter 17 november 2013 om 01:24 -

    Klasse jongens,mooi resultaat!!

  2. annemiek 17 november 2013 om 21:52 -

    Het is wederom weer een mooi verslag, bedankt Hans.

  3. Tim 17 november 2013 om 23:00 -

    Ja was een super wedstrijd. Had dankzij de verdedigers bijna niks te doen. Maar we hebben de wedstrijd goed naar ons toe getrokken. Zo moet dat elke week gaan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com