D3 houdt de punten in huis tegen hekkensluiter Dubbeldam D5

30 november 2013 1111x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D3 houdt de punten in huis tegen hekkensluiter Dubbeldam D5
Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen de Dubbeldam buren op het programma. Deze ploeg is nieuw voor D3, maar gezien de ranglijst zijn er goede mogelijkheden om te winnen.
Bij afwezigheid van Angelo staat Nick onder de lat en is de aanval dus enigszins aangepast.
Dubbeldam mag aftrappen en begint aan de wedstrijd met behoorlijk positiespel en bijbehorende combinaties. D3 daarentegen begint te timide aan de wedstrijd en laat het initiatief te veel aan Dubbeldam. De aanvallen van Dubbeldam gaan hoofdzakelijk over links, maar daar staat de al weken in prima vorm spelende Michael. Deze houdt dan ook bijna alles buiten het strafschopgebied. Het spelbeeld stabiliseert zich, en na zo’n 15 minuten is D3 sterker dan de tegenstander. Qua positiespel hapert het echter op het middenveld en in de aanval. Te veel trekken spelers ver weg van hun positie en willen hun stempel drukken op de wedstrijd.
Juist daardoor wordt het rommelig, lopen spelers elkaar in de weg en is er geen ruimte om te combineren. Dat laatste wordt overigens wel geprobeerd, aan de inzet ligt het niet!
Het spel speelt zich hoofdzakelijk af op het middenveld, echte kansen zijn er nauwelijks.
Het gevoel bekruipt ons aan de zijlijn dat scoren vandaag wel eens moeilijk zou kunnen worden op deze manier. Julian, die al eerder een direct schot op het doel heeft geprobeerd, schiet rond de 25e minuut vanaf rand strafschopgebied een beetje tegen beter weten in op de goal. De keeper staat op de juiste plek, maar de stuit in het schot verrast hem toch: vervelend voor hem gaat de bal door zijn benen in de goal, 1-0!
De goal is precies wat de wedstrijd nodig heeft, en het veld wordt hierna iets breder gehouden.
Als Dubbeldam de bal weg wil werken verovert Luca (wat mij betreft met Michael samen mannen of the match) hem, en kopt  door naar Enes. Enes neemt aan in het strafschopgebied, en waar het met combinaties niet goed lukt, besluit hij over te gaan op een mooie solo, die met een schuiver onder de keeper wordt bekroond, klasse!
Vijf minuten hierna is het rust, en Sem instrueert de jongens om het veld breder te houden en het kluitjesvoetbal te vermijden.
Maar dit lijkt aan het begin van de tweede helft wel aan dovemansoren gericht, voorin gaat men op de oude manier door. Achterin is er geen probleem, de verdediging staat goed, Jayleeson staat geconcentreerd te verdedigen. Hij verzend een prachtige gekruiste pass op Colin, waar helaas geen aanval uit volgt. Een volgende dieptepass op Colin heeft wel succes, hij sprint naar de achterlijn en zet goed voor. De bal wordt echter niet goed ingeschoten en springt weg uit de doelmond. Maar daar staat Redwan, en met een hoog schot over de keeper scoort hij de 3-0.
Het spel wordt voorin niet veel beter, maar er wordt in elk geval voor de bal geknokt. Voorop in die strijd gaat Luca. Hij verovert de bal op zo’n 20 meter van het doel van Dubbeldam, en zet door. Onderweg speelt hij drie verdedigers uit en rondt prima af, klasse!
Met deze overwinning klimt D3 naar de 4e plaats in de ranglijst, met uitzicht op meer.
Speelden de jongens vorige week tegen de koploper nog erg goed, tegen de nummer laatst is het positiespel vanaf het middenveld naar voren vandaag niet goed. De verdediging stond wel als een huis, hierdoor is D3 na de kampioen de minst gepasseerde ploeg, tekenend voor de sterkte.
Ik weet echter zeker dat volgende week, uit tegen deze tegenstander er weer een prima wedstrijd gespeeld kan worden, het zit er in!

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com