C1 in spannende derby langs Emma.

24 november 2013 1335x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor C1 in spannende derby langs Emma.

Zaterdag 23 november stond voor C1 de derby tegen Emma op het programma. Emma heeft een sterke ploeg en staat bij het begin van de wedstrijd met 21 punten uit 8 wedstrijden op slechts 1 punt achterstand van koploper Peursum. DFC heeft nog wat goed te maken, na de ruime nederlaag in de beker eerder dit seizoen.

De voorbereiding naar de wedstrijd toe verliep erg rommelig. Afspraak was dat er een bespreking in de bestuurskamer zou worden gehouden, maar deze werd niet nagekomen. Hierdoor konden een paar plannen van de trainers gelijk weer de prullenbak in en moest de bespreking worden gehouden in de kleine kleedkamer van Emma. De spelers lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en begonnen prima aan de wedstrijd. Vanuit een hechte defensie werd er goed verdedigd en met uitvallen probeerde DFC gevaarlijk te worden. Een van die uitvallen leverde na ruim 20 minuten spelen ook de 1-0 op. Een goede lange bal van Stefan werd mooi meegenomen door topscorer Hamza. Hij schudde een verdediger van zich af en schoot de bal met buitenkant rechts langs de keeper. Hierna bleef het redelijk gelijk opgaan. Na 30 minuten spelen viel echter de 1-1, nadat de handige rechtsbuiten van Emma in de korte hoek binnenschoot. Met deze stand gingen beide teams ook de rust in.

Na rust werd DFC achteruit gedrongen door Emma, maar de verdediging hield goed stand en gaf nauwelijks kansen weg. DFC speelde erg compact, iedereen was bereid extra meters voor elkaar te maken en als er iemand gepasseerd werd was er altijd een medespeler in de buurt om rugdekking te geven. Keeper Sherrelson heeft daardoor niet echt veel werk gehad, los van een paar rolletjes en een paar voorzetten die hij mooi uit de lucht pakte. De wedstrijd ging er verder fel aan toe, met harde maar wel faire duels. Na een kwartier spelen kreeg Emma een strafschop, na een ongelukkige overtreding op hun linksbuiten. Gelukkig voor DFC werd deze strafschop op de lat geschoten en bleef de 1-1 gehandhaafd. Naarmate het eindsignaal in zicht kwam werd het steeds spannender. DFC gaf geen kansen meer weg en wachtte geduldig op een uitval. Tien minuten voor tijd nog een goede kans voor Yavuz maar de keeper van Emma voorkwam met een goede redding een achterstand. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg DFC een vrije trap na een overtreding op Hamza op ruim 20 meter van het doel. Yavuz gaat achter de bal staan en schiet deze schitterend onderkant lat binnen achter de kansloze keeper. Een voorsprong dus van 2-1, met als gevolg een werkelijke vreugde-explosie met heel het team inclusief wissels. Deze stand hield DFC vast en het gaf geen kansen meer weg, met als gevolg een overwinning en dus 3 zwaarbevochten punten.

Al met al een overwinning op basis van het collectief. Iedere speler heeft keihard gewerkt en geknokt voor elkaar en er is gevoetbald als mannen. De bereidheid om medespelers te helpen en om meters voor elkaar te maken hebben wij als trainers van genoten. Na afloop konden de spelers napraten met een patatje en een AA, waarvoor we de sponsors willen bedanken. Volgende week thuis tegen Nieuw-Lekkerland C1 gaan we deze goede lijn doorzetten!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com