DFC sportpoli voor fysiotherapie vanaf 1 november 2013

31 oktober 2013 2406x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC sportpoli voor fysiotherapie vanaf 1 november 2013

De gezondheid van onze leden is van zeer groot belang. Met genoegen kunnen we daarom ook laten weten dat met ingang van 1 november 2013 DFC met een eigen sportpoli start. In deze sportpoli wordt op woensdagavond van 19:30 tot 20:30 uur een inloopspreekuur gehouden door een ervaren fysiotherapeut van Sport Paramedisch Centrum Van Wensen & De Jongh.

Tijdens dit spreekuur wordt een 1e diagnose gesteld en kunnen er eventuele verdere behandelplannen gemaakt worden. Voor leden van DFC is dit 1e bezoek geheel gratis. Door deze bijzondere samenwerking kunnen we voor alle leden van de vereniging gespecialiseerde sportmedische begeleiding aanbieden, in aanvulling op de verzorging en begeleiding die nu al bij DFC door Thea Vuurens (jeugd) en Hans van den Berg (selectie) aangeboden wordt.

Vanzelfsprekend willen we onze voetballers (maar ook de tafeltennissers en badmintonspelers) met blessures zo snel mogelijk weer aan het sporten krijgen, maar uiteraard dient dit wel op een verantwoorde manier te gebeuren. Sport Paramedisch Centrum Van Wensen & De Jongh heeft veel ervaring met het behandelen van sportblessures en het begeleiden van sporters (jong/oud) die na een blessure weer op hun niveau willen terugkeren. Daarnaast kunnen zij ook adviezen geven om in de toekomst de kans op blessures te verminderen.

marvin langevoort

Marvin Langevoort

Fysiotherapeut Marvin Langevoort, die zelf jarenlang in de jeugd en het 1e elftal van DFC speelde, vertelt: “Het idee van een sportpoli komt eigenlijk voort uit onze succesvolle samenwerking met voetbal- en korfbalvereniging Oranje Wit. Die samenwerking met hen loopt inmiddels al 3 jaar en bevalt beide partijen buitengewoon goed. We zijn zelfs sinds kort met onze praktijk bij hun op het terrein gevestigd”. Marvin vervolgt zijn verhaal “Sporters kunnen snel door ons gezien worden en dat is voor het herstel van blessures alleen maar prettig. Er zijn meerdere therapeuten die in staat zijn, mocht daar behoefte aan zijn, om een echografie te maken. Daarnaast zijn er korte lijnen naar orthopeed of ziekenhuis. Dus mocht het nodig zijn dan kan er versneld een MRI of Röntgenfoto worden aangevraagd”.

Na het bezoek aan de sportpoli ben je in ieder geval geheel vrij in je keuze om eventuele verdere behandeling bij deze praktijk voort te zetten of in behandeling te gaan bij een eigen/andere fysiotherapeut als die jouw voorkeur heeft. Let er wel op dat voor alle verdere behandelingen geldt dat je zelf aanvullend verzekerd moet zijn voor fysiotherapie als je de kosten vergoed wilt krijgen. Ben je niet voor fysiotherapie verzekerd, dan krijg je na de diagnose een advies mee naar huis om zelfstandig te herstellen. Zorg dus dat je dit van tevoren weet zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Thea of Hans kunnen je indien nodig doorverwijzen, maar je mag dus ook zelf zonder afspraak op het genoemde tijdstip langs gaan. Er is afgesproken dat onze verzorgers op de hoogte gebracht worden van je bezoek, zodat ook zij precies weten wat de blessure is en welke behandeling en begeleiding aanbevolen wordt. Indien er ‘een patroon’ ontstaat en bepaalde blessures vaker voorkomen zullen zij, in het geval deze blessures te herleiden zijn naar trainingen, dit aangeven richting trainer(s) of de vereniging.

Adresgegevens DFC sportpoli:
Nieuwe Noordpolderweg 1 (op Sportpark Oranje Wit)
3312AD DORDRECHT

Inloop spreekuur: woensdagavond van 19:30 tot 20:30
Telefoon (ma-vr: 09:00-13:00): 078-6540077

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com