DFC D1 neemt revanche op zichzelf

12 oktober 2013 2701x bekeken, 2 reacties »

Verslag van DFC D1 – Woudrichem D1 op zaterdag 12 oktober 2013.

Janko komt de ploeg vandaag aanmoedigen. De elftal foto wordt gemaakt. Colin is weer fit. Het weer is mooi en de grasmat heeft na een heleboel regen een mooie natte bovenkant. En bovendien: de jongens van DFC D1 hebben er duidelijk zin in.
Met een kleine aanpassing in de opstelling, iets meer 4-4-2, dan 4-3-3 zetten we direct na de aftrap veel druk op de tegenstander. Er wordt leuk overgespeeld, we hebben het meest balbezit en de tegenstander heeft geen idee hoe ze het aan moet pakken. Toch duurt het even voordat we de 1e echte kans noteren. Het is er wel een waarvan je denkt: “hoe kan het dat ie er niet in ligt”. Het 1e schot smoort, het 2e wordt geblokt door de keeper, de 3e eindigt op een tegenstander en de 4e poging gaat via buitenkant paal over de achterlijn. Even later volgt de 2e grote kans: Enes speelt zichzelf vrij en schiet de bal aan de buitenkant van de paal. Even later heeft Onur iets teveel tijd nodig om de voorzet van Yassine te controleren: hij prikt de bal net naast. Dan mag Fabian de bal ingooien en wurmt Enes zich door de verdediging. Uiteindelijk is het Zakaria die teruglegt op Stijn en vallend wordt de 1-0 binnengeschoten! Het wordt door het hele team gevierd!
Kort daarna weer een mooie aanval, waarbij de bal 2 keer wordt tegengehouden, maar als de bal bij Onur terechtkomt is het weer raak: Onur heeft allang gezien dat de ruimte in de verre hoek ligt en schitterend stift hij de bal over de keeper en de laatste verdediger heen.

De 2e helft gaan de jongens ‘gewoon’ door met jagen en overspelen. Er staat een team, dat onder aanvoering van Enes, de tegenstander ver terugdringt. Omdat Woudrichem zich hevig verzet duurt het lang voor de 3-0. Deze volgt uit een mooie aanval over rechts: Enes probeert Yassine aan te spelen, maar die kan de bal niet controleren: Op links let Onur goed op en hij legt de bal opnieuw in de verre hoek.

Vandaag kon Enes zich ontpoppen tot ‘man of the match’, maar ook alle andere spelers waren vandaag goed. Mike werkte hard en was steeds op de juiste plaats. Stijn liep de gaten dicht die Enes liet vallen. Om Danny en Efe kon niemand heen en deed je dat wel dan kwam je Fabian of Furkan tegen. Yassine, Colin en Zakaria waren altijd aanspeelbaar en Onur viel op door zijn 2 mooie doelpunten.

2 reacties

 1. a.p.heijstek 12 oktober 2013 om 20:34 -

  Prachtige reportage en prachtige foto’s. helaas zijn o.a. de elftalfoto’s in een veel te lage resolutie voor het DFC archief.
  Is het mogelijk die alsnog aan mij apheijstek@home.nl te sturen?

  Arie Heijstek
  Archivaris der DFC

 2. Peter en Angelique de Geus 13 oktober 2013 om 00:00 -

  Jongens super gespeeld vandaag…

  Hans weer bedankt voor je verslag en mooie foto’s !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com