DFC D1: goede 2e helft niet voldoende voor de winst

19 oktober 2013 1160x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC D1: goede 2e helft niet voldoende voor de winst

Verslag van DFC D1 – RCD D1 op zaterdag 19 oktober 2013.

DFC D1 neemt het vandaag op tegen buurman RCD. De tegenstander oogt klein wat bij de supporters de verwachting wekt dat er gewonnen kan worden. Het is heerlijk weer als er afgetrapt wordt, maar van mooi voetbal is geen sprake. Enes zwerft als vanouds, Stijn en Zakaria hebben veel moeite met controle van de bal. Danny en Fabian schieten gehaast en onzorgvuldig. Omdat ook RCD deze speelwijze hanteert is het allemaal niet mooi.
Een terugspeelbal op Tim wordt gehaast naar voren geschoten. RCD vangt op speelt naar het midden van de 16 meterlijn en schiet -dat mag gezegd worden- schitterend binnen: 0-1. Met rommelig spel is DFC daarna wel het meest in balbezit. Als een afgeslagen bal op links bij Stijn beland blijkt dat Stijn vorige week heel goed heeft opgelet. Vanaf links schiet hij de bal -net als Onur vorige week- over de keeper in de verre hoek. Ook dit is een heel mooi doelpunt.

De 2e helft lijkt er een heel ander DFC te staan. Enes heerst rechts op het midden; Stijn doet dat links. Mike werkt zich een slag in het rond en Yassine en Colin zoeken steeds de diepte. RCD kan alleen maar tegenhouden. Toch duurt het 20 minuten voordat er een echte kans ontstaat: Zakaria wordt op ongeveer 13 meter voor het doel vrij gespeeld en heeft de bal voor het inschieten. Hij raakt de bal hard, maar tot verbazing van 21 spelers, alle toeschouwers en Zakaria zelf gaat de bal naast het doel: het staat nog steeds 1-1. Het geeft RCD moed en ze worden op de counter behoorlijk gevaarlijk. De snelle rechts- en linksbuitens maken het Fabian en Furkan erg lastig. Gelukkig geven Efe en Danny goed rugdekking en heeft Tim ook nog een klasse redding in huis als hij een-op-een met de rechtsbuiten komt te staan.
Het is bijna tijd als DFC nog een keer aanzet; weer een voorzet vanaf rechts en het is Yassine die de bal binnenschiet, maar tot ongenoegen van het DFC-publiek wordt het doelpunt wegens buitenspel niet goedgekeurd. Onze eigen DFC-voorzitter geeft in het voorbij gaan aan dat het vanaf de bestuurskamer een juiste beslissing leek. BALEN!

Op basis van de 2e helft had DFC D1 de overwinning verdiend. Zelfs supporters van RCD gaven aan dat DFC wel een doelpuntje verdiende. Toch wilden de spelers van RCD er niet aan meewerken, waardoor er een sportieve en spannende wedstrijd ontstond die bovendien leuk was om naar te kijken.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com