De maatschappelijke stage van Marco (13) en Patrick (14)

18 oktober 2013 3591x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor De maatschappelijke stage van Marco (13) en Patrick (14)

Alle leerlingen die vanaf schooljaar 2011-2012 zijn gestart in het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo) moeten een maatschappelijke stage doen van minimaal 30 uur. De maatschappelijke stage gaat om het doen van vrijwilligerswerk.

Sinds enkele weken voeren Marco van Pelt (13) en Patrick de Leeuw (14), 2 leerlingen van Mavo Stek, hun maatschappelijke stage bij DFC uit. Zo zijn deze jongens op zaterdagmorgen als scheidsrechter bij de pupillen actief en assisteren ze ook doordeweeks bij de trainingen.

Marco, die zelf als linkermiddenvelder in DFC C1 voetbalt, legt zijn keuze uit: “Ik ben al vanaf mijn geboorte lid van DFC en het leek mij heel erg leuk om dan ook hier mijn stage te lopen. Het is leuk om met kinderen te werken die ook, net als ik, van voetbal houden. Ik was ook erg benieuwd naar hoe het is om als scheidsrechter en trainer bezig te zijn”. Patrick voetbalt zelf niet, maar sluit zich volledig aan bij de motivatie van Marco.

Vanuit DFC worden zij begeleid door Joop Hartman die hun de fijne kneepjes van het scheidsrechtersvak bijbrengt. “Voor de wedstrijd zit ik altijd even samen met de jongens samen om aan te geven waar ze goed op moeten letten. Na afloop evalueren we de wedstrijd en hun begeleiding, zodat het de volgende keer nog beter gaat”.

Joop is erg tevreden over de verrichtingen van beide jongens. “Ze doen het hardstikke goed. Je ziet dat deze jongens zeer gemotiveerd zijn, omdat hun maatschappelijke stage aansluit bij hun interesses.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden om ook bij DFC een maatschappelijke stage uit te voeren? Neem dan contact op via vrijwilligers@dfc-dordrecht.nl

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com