D3 groeit zichtbaar en wint bekerpoule

19 oktober 2013 1968x bekeken, 1 reactie »

19-10-2013, Sliedrecht D6 – DFC D3, de afsluitende wedstrijd voor de beker.

Voorgaande twee bekerwedstrijden zijn winnend afgesloten, dus D3 kan vandaag ongeslagen de bekerpoule winnen.

De jongens hebben er zichtbaar zin in en beginnen aanvallend. Sliedrecht wordt goed vastgezet en er zijn volop kansen om de score te openen.

Bij Sliedrecht staat er echter een keeper in de goal die keer op keer de hoge ballen uit zijn doel houdt. Na een kwartier is dan het verzet gebroken: Max, die telkens goed opkomt, schiet in de bovenhoek, de keeper stopt de bal maar Nick is er als de kippen bij om de score te openen.

Direct daar op, bij de eerste bal die Sliedrecht over de middellijn krijgt, countert de tegenstander goed naar 1-1. Angelo baalt, want hij wil altijd wel de nul houden.

Die goals breken de ban, en Jayleeson besluit maar eens door het hele veld te soleren, afgesloten met een knal door het midden, 2-1 voor DFC. Vlak voor de rust wordt Julian opzichtig vastgehouden in het strafschopgebied, dus penalty! En dan gebeurt er iets moois: het team besluit Angelo uit zijn goal te roepen om de pingel te nemen. Hij faalt niet: 3-1, klasse jongens! Het is duidelijk dat dit niet de laatste DFC goal van de dag zal zijn.

In de rust zet Sem de jongens nog beter op hun plek met aangescherpte afspraken. Max opent vrij vroeg in de tweede helft het bal door op links goed op te stomen en de bal in de linkerkruising te rammen. De keeper kan er in dit geval weinig tegen doen. Daarna volgt er een 100% Maxxengoal, Maxxi zet de bal prima voor en Max scoort weer.

Uit de aanvalsgolven komen veel kansen en corners, en uit een van de uitstekende indraaiende corners van Redwan kopt Julian de goal binnen. De volgende corner van Redwan draait er ineens in, klasse! Luca geeft een van zijn prima steekpasses op Nick, die weer scoort. Enis maakt een actie, en ziet prima dat Nick aan de rand van het strafschopgebied staat. Die heeft het al eerder geprobeerd, maar nu lukt het: een mooie krul en de bal vliegt bij de kruising binnen.

Maxxi laat zien dat hij ook goed kan koppen, weer uit een corner van Redwan. Uit een indirecte vrije trap van Nick scoort Enis ook.

De reporter heeft blijkbaar 1 goal gemist, want de eindstand was 1-12 voor D3. Zeker ook het vermelden waard was de prima rustig verdedigende Michael, de handige hardwerkende Siyar (nog een beetje zoekend naar hoe hij op zijn plek voetbalt) en de geconcentreerde Xander, vandaag niet echt op de proef gesteld.

Zonder puntverlies wordt de bekerpoule afgesloten, een opsteker die mee in de competitie genomen wordt.

 

1 reactie

  1. pieter 20 oktober 2013 om 00:07 -

    klasse jongens,op naar de volgende ronde!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com