Voortaan ieder team een eigen ballenlocker

15 september 2013 2185x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Voortaan ieder team een eigen ballenlocker

Deze week heeft het ballenhok een fikse ‘make-over’ ondergaan. De houten rekken hebben plaatsgemaakt voor stalen ballenlockers. Ieder elftal krijgt vanaf nu de beschikking over een eigen afgeschermde ballenlocker, welke inmiddels zijn gevuld met een x aantal ballen en andere materialen per elftal. De trainer/coach krijgt de beschikking over de cijfercombinatie waarmee de eigen locker opengaat. Vooraf dient te worden getekend voor de inhoud, aan het einde van het seizoen worden de spullen weer ingeleverd.

De laatste jaren zijn we heel wat wedstrijd- en trainingsballen kwijtgeraakt. Ze verdwijnen uiteraard per ongeluk in de sloot of in de bosjes (geeft niks; daarvoor is het tenslotte een training), maar worden vervolgens lang niet altijd teruggehaald. Of ze blijven simpelweg liggen bij de tegenstander na het spelen  van een uitwedstrijd: “vergeten!”. Of ze worden gewoon helemaal niet ingeleverd (diefstal?). Deze gemakzuchtige en onverantwoordelijke houding moet echt veranderen als we met elkaar vooruit willen.

Het verdwijnen van ballen en/of andere trainingsmaterialen is een ongewenste, onnodige (!) en grote kostenpost voor de vereniging DFC. Het geld dat we jaarlijks hieraan uitgeven zouden we veel liever aan andere dingen willen besteden. Om die reden willen we het vanaf nu goed gaan regelen. Helaas zijn we echter genoodzaakt om dit met een vrij streng systeem te doen, om zo bij een ieder een zekere mate van bewustwording te creeren en uiteindelijk voor gedragsverandering te zorgen.

Middels ondertekening van een bruikleenovereenkomst ontvangt u als trainer/coach de cijfercombinatie van de ballenlocker voor uw elftal. Iedere ballenlocker is vooraf uitgerust met een aantal ballen en/of andere materialen die u het gehele seizoen kunt gebruiken. Alle ballen zijn voorzien van het elftal nummer, zodat we precies weten van wie welke bal is. Spullen die door normaal gebruik kapot gaan worden (indien mogelijk) door de vereniging (en op kosten van de vereniging)  gerepareerd. Hiervoor kunt u contact opnemen met de materiaalverzorger van DFC Jan Peters (foto). Spullen die worden kwijtgemaakt of om een andere reden aan het einde van het seizoen niet (kunnen) worden ingeleverd, moeten echter voortaan worden vergoed.

Wie er straks daadwerkelijk moet betalen voor niet-ingeleverde spullen dient de trainer/coach onderling met het team af te spreken. Voetbal is tenslotte een teamsport, en een trainer/coach is samen met de spelers (m/v) verantwoordelijk voor het aantal ballen dat tijdens de training gebruikt wordt; en dat hetzelfde aantal ballen en andere materialen na afloop van de training/wedstrijd weer netjes in de ballenlocker wordt opgeborgen als ze niet meer worden gebruikt.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog verdere vragen of opmerkingen, maakt u deze dan kenbaar via voorzitter@dfc-dordrecht.nl

Tip 1: maak afspraken met spelers dat wanneer een bal in de sloot of bosjes verdwijnt deze direct wordt gehaald en niet pas na afloop van de training
Tip 2: maak afspraken dat niemand vanaf het veld naar de kleedkamers vertrekt voordat alle ballen weer terug zijn

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com