Tam DFC 1 verliest stadsderby tegen EBOH

28 september 2013 1870x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Tam DFC 1 verliest stadsderby tegen EBOH

De derby van vandaag was van te voren ruim besproken in de media.  Het weer was schitterend en nodigde dan ook uit voor een  mooie wedstrijd. Het aanwezige publiek kwam echter van een koude kermis thuis. Een zeer tam DFC kwam al vrij snel in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. Gaande weg de eerste helft ging DFC enigszins zich meer bemoeien met de strijd en dat resulteerde voor rust in een tweetal kansen. Een vrije trap miste het doel en vlak voor de rust kreeg verdediger Marco van Woerkom nog een geweldige kans om te egaliseren maar faalde oog in oog met de doelman van EBOH. Na de rust was het duidelijk EBOH dat het initiatief nam en de wedstrijd ging domineren. Enkele speldenprikken leverde niets op. DFC zette daar na een kwartier spelen in de tweede helft een schotkans tegenover. EBOH drukte meer en meer en kreeg halverwege het tweede bedrijf een tweetal kansen , waarvan er een net over ging en de ander werd gekeerd door DFC’s doelman Erik Drijver. In minuut 70 werd de bal door DFC goed verlengd en kwam er een goede kans , maar weer werd het net niet gevonden.  Het was aan EBOH te danken dat DFC niet al eerder op een grotere achterstand kwam , want EBOH verzuimde om zijn kansen te benutten. Vlak voor het einde moest Erik Drijver nog redding brengen om DFC in de wedstrijd te behouden. De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat een gelijkmaker van DFC een gestolen punt had geweest. Het eindsignaal van de scheidsrechter betekende dan ook vreugde in het rood-zwarte kamp van EBOH.

De nederlaag betekende dat DFC onderin blijf meedoen en zodoende zijn problemen vergrootte. Aanhaken is even niet aan de orde. Het vertoonde spel van vandaag mag als tam en futloos worden omschreven.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com