DFC MB1 weer 3 punten na verdiende overwinning op Sparta30

29 september 2013 1263x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MB1 weer 3 punten na verdiende overwinning op Sparta30

Zaterdag 21 sept j.l speelde ons MB1 tegen Sparta 30.

Weer een voor de meiden onbekende tegenstander (voor mij niet zoals vele dfc-ers )
Deze keer het sportcomplex in Andel in 1 keer gevonden.We traden aan met 3 licht geblesseerde.Dunya,Celia en Charissa niet op volle 100% en miste we toch behoorlijk wat aanvalskracht.De wedstrijd ging vanaf het begin wel aardig gelijk op alhoewel onze aanvallen gevaarlijker waren.Minou kreeg haar kansjes weer maar zag haar knallen op de goal steeds gekeerd werden door de goede keepster van Sparta 30.
Toch was t Minou die de 0-1 op het grote digitale scorebord liet oplichten.
De aanval begon bij de zus van Minou onze Lonneke die met een pittige tackel op onze helft  de aanval van Sparta onderbrak en de bal via Kelsey bij Minou kreeg,die ging op snelheid door de verdediging op de snel uitkomende keepster af maar verraste haar met een snel zuiver laag schot van buiten de 16 meter die strak langs de binnenkant van de paal in de goal verdween.Na de 0-1 kregen we nog een paar kansen om afstand te nemen maar vanuit het niets door een klein verdedigingsfoutje
had de snelle spits van Sparta vrij baan richting onze goal , na een lange run boogde zij de bal over onze uitgekomen Selin die hier niks meer aan kon doen.1-1 dit bracht wel weer wat spanning terug in de wedstrijd.Met deze stand gingen we rusten en het klinkt waarschijnlijk bekend maar met het gevoel dat we zouden winnen gingen we het veld weer op.
Na rust domineerde we de wedstrijd en hadden we een paar goede kansen om de wedstrijd te beslissen maar helaas net niet.Na +_ 15 min nam Sparta het heft in handen en kwamen onder druk te staan maar met onze stugge meiden achterin Danique,Sharon,Lotte,Lindy en Selin raken we niet zo snel van de leg ,want goede tackels en verdedigende kopballen wisten we de zwart-gele aanvallen af te stoppen.De 2-1 lag op de loer maar het tegendeel werd werkelijkheid,Minou ging met een snelle run langs de linksback en een meter voor de achterlijn zette zij de bal hard voor waar Charissa de bal bij de eerste paal in de korte hoek binnen schoot  1-2.
Dit was een behoorlijke tegenslag voor Sparta en konden geen vuist meer maken.
Er werd gestreden en geknokt voor iedere meter en door het harde werken op het middenveld van Amber,Lonneke,Celia en Kelsey konden we de nekslag toedienen, Kelsey kwam op een goede plek in bal bezit en schoot de bal strak richting Minou die op de rand 16 vanuit de dekking voor haar vrouwtje de bal aannam en het strafschopgebied in glipte,oog in oog met de goalie en haar voor de 2e keer liet vissen ,mooie goal 1-3.
Sparta 30 had nog een laatste slot offensief maar konden onze rood/witte muur niet breken.

Top meiden weer een hele leuke wedstrijd gepeeld en verdiend gewonnen.

De volgende wedstrijd tegen onze dordtse rivaal Emma een goede ploeg maar met onze kracht en inzet durf ik met jullie de strijd aan te gaan tegen de naaste buren.

Gr Cees en Frank

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com