DFC D1 pakt volle buit in eerste competitiewedstrijd

21 september 2013 1874x bekeken, 1 reactie »

Verslag van DFC D1 – Papendrecht D2 op zaterdag 21 september 2013.

Na 3 verloren wedstrijden (2 bekerwedstrijden en 1 oefenwedstrijd) en vorige week een afgelasting is het vandaag eindelijk zo ver. DFC D1 mag zijn eerste competitiewedstrijd gaan spelen. In de oefen- en bekerwedstrijden werd snel duidelijk dat de jongens nog aan elkaar moesten wennen. De inzet was goed, maar het samenspel liep nog niet vlekkeloos. Iedereen is dus heel benieuwd naar de stand van zaken.

En die is goed te noemen. Al snel weet DFC de tegenstander op te jagen al leidt dat niet direct tot kansen. Papendrecht lijkt zich zelfs even te herstellen, maar dat is ook aan slordigheid van onze jongens te wijten. Na het offensief van Papendrecht wordt er weer lekker overgespeeld en via Colin, die op rechts de achterlijn opzoekt en een puike voorzet aflevert scoort Zakaria met het hoofd de 1-0. Dit kunststukje wordt even later herhaald, met weer een voorzet van rechts en wederom een doelpunt.
Ook de linkerkant gaat steeds beter draaien en als Furkan de bal onderschept ontstaat er iets moois: Onur laat zich zakken, krijgt de bal van Furkan, speelt in 1x diep op de lopende Stijn, die na een korte run Zakaria in de loop aanspeelt en laatstgenoemde rond vervolgens beheerst af! Dat zijn gewoon drie hele mooie doelpunten!

Mede door slordigheden van de tegenstander kan DFC D1 al snel na rust uitlopen naar 5-0, waarna de wedstrijd helemaal gespeeld is. Door vermoeidheid aan beide kanten gaat er daarna het een en ander mis en wordt het wat rommelig, maar de DFC-ers weten de wedstrijd keurig uit te spelen naar 7-1.

Met een solide sluitpost (Tim), een sterk spelende achterhoede (Fabian, Danny, Efe en Furkan), een hardwerkend middenveld (Colin, Enes en Stijn) en handige aanvallers (Mike, Zakaria, Onur en invaller Wassim) is DFC D1 goed aan het seizoen begonnen. We hopen dat volgende week Yassine er weer bij zal zijn en dat ook Janco snel kan aansluiten!

1 reactie

  1. pieter 23 september 2013 om 00:22 -

    Goed gedaan jongens!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com