DFC 1 pakt de volle buit

21 september 2013 2827x bekeken, 1 reactie »

DFC 1 stond vandaag voor de moeilijke taak om de 3 punten eindelijk eens op te halen. Tegen VVAC was die opdracht bij voorbaat niet makkelijk. VVAC stond weliswaar ook op 0 punten tot nu toe , maar verloor deze wedstrijden tegen de huidige koplopers en daardoor was het vooraf moeilijk inschatten wat de sterkte was. Bij voorbaat dus een belangrijke wedstrijd.

DFC startte scherp en nam vol het initiatief in de wedstrijd. Er werd collectief gestreden en het was Wesley Loos die DFC op een 0-1 voorsprong zette. Helaas zoals vaker werd de voorsprong niet lang gekoesterd, want twee minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. Door een terecht gegeven strafschop voor DFC was het wederom Wesley Loos die de voorsprong weer terug pakte. Op slag van rust was het VVAC die de 2-2 nog noteerde , waardoor coach Arthur Dorre de verplichte pauze moest aanwenden om de ploeg weer in de organisatie te plaatsen. De tegendoelpunten werden nl wat makkelijk weggeven.

Dat coach Arthur Dorre de juiste snaar wist te raken in de rust werd duidelijk in de tweede helft. DFC domineerde de complete tweede helft en legde een goede pot voetbal op de mat neer. Saduk Karasahin zette DFC op 2-3 voorsprong. Zaak was om deze voorsprong niet meer weg te geven en gehoopt werd om deze verder uit te bouwen. De veel scorende spits Robin Benningshof kreeg het op zijn heupen. Met een schitterende vrije trap krulde hij de bal in de kruising en bracht DFC op weg naar de eindzege 2-4 . Dat hij het net zo mooi wist te vinden demonstreerde hij nogmaals door de kruising nog een keer te vinden en de 2-5 op het scorebord te plaatsen.

Een terechte overwinning die werd gehaald door als collectief zeer sterk te presteren. Ook de invallers hadden een belangrijk aandeel in deze drie punter. Met zijn allen zoals het hoort. Op deze manier kan er gewerkt worden naar de derby van volgende week tegen EBOH.

Door afwezigheid van grensrechter Peter Geyp hanteerde elftal leider Cees van Woerkom de vlag en deed dit op een eerlijke en sportieve wijze. Een teken dat niet alleen de spelers maar ook de gehele begeleiding elke week zich weer volledig inzet. 

1 reactie

  1. Ger Husen 22 september 2013 om 12:44 -

    dfc-2 ook gewonnen met 3-1 van Papendrecht-2

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com