Lambert Janssen Trofee 2013 voor keeper Mehmet Tokul

15 juni 2013 2289x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Lambert Janssen Trofee 2013 voor keeper Mehmet Tokul

De selectie van DFC sloot het voorbije teleurstellend verlopen seizoen vrijdag af met de zogeheten Lambert Janssen Trofee Avond. Dat gebeurde deze keer in het eigen clubgebouw tegen  de achtergrond van een prima barbecue.

Tijdens de bijeenkomst werd de speler van het jaar bekend gemaakt. De jury riep doelman Mehmet Tokul uit tot winnaar van de Lambert Janssen Trofee 2013. Als tweede kwam spits Marvin Hooplot uit de stembus. Wesley Loos eindigde op de eervolle derde stek.

DFC´s voorzitter Maarten Janssen – zoon van de enige jaren geleden overleden oud-secretaris van DFC Lambert Janssen naar wie de trofee is genoemd – reikte de grote wisselbeker uit aan Mehmet. Die kreeg als blijvende prijs en herinnering evenals Marvin en Wesley ook een speciale plaquette in passende kleuren (goud, zilver en brons).

 Het juryrapport over het winnende trio:

*MEHMET TOKUL: Zorgde er voor dat het lang, heel lang spannend bleef. Loodste zijn ploeg met geweldige reddingen regelmatig door moeilijke momenten. Sleepte zo zonder zelf te scoren heel wat punten binnen voor het elftal.

*MARVIN HOOPLOT: Met zijn geweldige techniek en inzicht de grote schrik van menige tegenstander. Bundelde beide eigenschappen tot een machtige productiemachine. Chef doelpunten.

*WESLEY LOOS: Toonbeeld van inzet, wilskracht, inspiratie en kwaliteit. Weet als geen ander voorop te gaan in de strijd.

 Tijdens de traditioneel door oud-kaderlid Fred van Dongen geleide avond werden ook de topscorersprijzen uitgereikt. Teamleider Ton Lucas nam op verzoek deze ceremonie voor zijn rekening. Fred noemde hem een voorbeeldige vrijwilliger die jaren geleden toen DFC in zeer zwaar weer verkeerde, met onder andere Cees van Woerkom als een van de weinigen bereid was de roodwitte kar weer in het juiste spoor te krijgen. Als waardering ontving Ton van Fred een heuse clubdas van FC Barcelona ´rechtstreeks uit Camp Nou´.

De uitslag was vanzelfsprekend al breed bekend: de grote Co Hendriks Bokaal ging naar Marvin Hooplot die het meest scoorde voor het eerste, gevolgd door Nick Stam EN Robin Ramesar.

 Dit jaar ook een nieuwe prijs:  de ‘Don Fredo’ (de ‘zilveren’ bal) voor de meest veelbelovende jonge speler uit de selectie. Die ging naar Ahmet Tasgin (18). ´Een mand vol potentiële kwaliteiten. Prima mentaliteit bewezen door ook bij moeilijke momenten de ploeg met woord en daad te ondersteunen´, aldus de motivering. Het betekende voor Achmet een tweede prijs in enkele dagen. Eerder deze week vernam hij dat hij was geslaagd voor zijn examen aan het DaVinci College.

Evenals voorgaande jaren was het prijzenpakket beschikbaar gesteld door oud-kaderlid Fred van Dongen. Hij nam met scheidend trainer Robert Mohan ook een deel van de bbq-kosten voor zijn rekening.

Fred bedankte tevens het bestuur voor de spontane medewerking bij het voortzetten van deze traditie die volgens hem past in het nieuwe motto van DFC ´modern en traditioneel´.

Namens het bestuur dankte voorzitter Maarten Janssen de organisatoren. De selectie had ook wat ´slijterscadeautjes´ voor  trainer, teamleiders en Fred van Dongen.   

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com